Πέταξαν καπνογόνα μέσα στο σχολείο για να γλιτώσουν το μάθημα… κι έστειλαν τρεις μαθήτριες στο νοσοκομείο

Πέταξαν καπνογόνα μέσα στο σχολείο για να γλιτώσουν το μάθημα… κι έστειλαν τρεις μαθήτριες στο νοσοκομείο

- in Ειδήσεις, Εκπαίδευση, Ελλάδα, Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πέταξαν καπνογόνα μέσα στο σχολείο για να γλιτώσουν το μάθημα… κι έστειλαν τρεις μαθήτριες στο νοσοκομείο

Πρωτοφανές περιστατικό το πρωί της Τετάρτης στο 3ο Λύκειο των Τρικάλων, καθώς σύμφωνα με το trikalavoice, μαθητές έριξαν… καπνογόνα στον ισόγειο, κοινόχρηστο, χώρο του σχολείου.
Ακολούθησε αναστάτωση και από τους πυκνούς χρειάστηκε να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Τρικάλων τρεις μαθήτριες, οι οποίες παρουσίασαν έντονα συμπτώματα δύσπνοιας. Εκεί, αφού τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, η μια μαθήτρια πήρε κατευθείαν εξιτήριο, η δεύτερη έμεινε για λίγη ώρα στο τμήμα βραχείας νοσηλείας και αποχώρησε επίσης, ενώ η τρίτη αν και είναι καλά στην υγεία της, πιθανότατα θα παραμείνει προληπτικά για νοσηλεία στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων. Στο μεταξύ άμεση ήταν η αντίδραση του Συλλόγου Καθηγητών του σχολείου, με συνέπεια να εντοπιστούν οι δυο μαθητές που έριξαν τα καπνογόνα (σ.σ. πιθανότατα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το έκαναν για να… γλιτώσουν μάθημα!) και τους επιβλήθηκε τιμωρία αποβολής από το σχολείο για 2 μέρες. Ακολούθως, ενημερώθηκε και η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, στελέχη της οποίας έφτασαν στο σχολείο, ενώ με εντολή της διευθύντριας Β/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Μαρίας-Ελένης Ξυνοπούλου «διερευνώνται τα ακριβή αίτια που οδήγησαν τους μαθητές σ’ αυτήν την ενέργεια».