Συναγερμός στο ΑΧΕΠΑ: Επτά κρούσματα σε εμβολιασμένο προσωπικό

Συναγερμός στο ΑΧΕΠΑ: Επτά κρούσματα σε εμβολιασμένο προσωπικό

- in Κορωνοϊός, Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συναγερμός στο ΑΧΕΠΑ: Επτά κρούσματα σε εμβολιασμένο προσωπικό

Eπτά θετικά κρούσματα σε πλήρως εμβολιασμένους εργαζόμενους, εκ των οποίων το ένα αφορά σε γιατρό του νοσοκομείου και τα υπόλοιπα έξι σε νοσηλεύτριες, εντοπίστηκαν στο ΑΧΕΠΑ την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr, οι επτά εργαζόμενοι εμφάνισαν συμπτώματα κορωνοϊού και μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Λοιμώξεων, όπου και προχώρησαν σε PCR test, το οποίο σε όλες τις περιπτώσεις βγήκε θετικό. Οι επτά εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν άμεσα από την υπηρεσία τους.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξενός, ο οποίος αποκάλυψε ότι τα κρούσματα ίσως είναι και περισσότερα από επτά. «Είναι αλήθεια. Βρέθηκαν επτά θετικά κρούσματα τις προηγούμενες ημέρες και ίσως να είναι και περισσότερα», τόνισε ο κ. Κοροξενός.

Η διαδικασία που ακολουθείται

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων εξήγησε ότι όταν οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι εμφανίσουν συμπτώματα κορωνοϊού, ή έρθουν σε επαφή με θετικό κρούσμα, τότε οδηγούνται στο Τμήμα Λοιμώξεων και υποβάλλονται σε PCR test. Αν διαπιστωθεί ότι είναι θετικοί, απομακρύνονται από το χώρο της εργασίας τους και ενημερώνεται άμεσα το οικογενειακό περιβάλλον τους.

Αναφορικά με τη λειτουργία των νοσοκομείων μόνο με εμβολιασμένο προσωπικό, ο κ. Κοροξενός σημείωσε ότι «δεν γίνεται πλέον καμία απολύμανση. Αυτό ίσχυε όταν υπήρχαν και ανεμβολίαστοι. Απλά, τα άτομα που έχουν έρθει σε στενή επαφή υποβάλλονται σε τεστ και γενικώς τους ενημερώνουν να βρίσκονται σε εγρήγορση».

Την ίδια ώρα ασφυκτική είναι η κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του ΑΧΕΠΑ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, την προηγούμενη εβδομάδα (Τρίτη 31 Αυγούστου), ένας άνδρας που διεκομίσθη στο νοσοκομείο με κορωνοϊό, έχρηζε νοσηλείας σε ΜΕΘ και παρέμεινε εκτός Εντατικής μέχρι το νοσοκομείο να ανταποκριθεί στις ανάγκες του για να του βρει κρεβάτι.

Πηγή: dikaiologitika.gr