Συμμετοχή του ΟΤΑ Λιβαδειάς στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στη ΔΕΘ 2021

Συμμετοχή του ΟΤΑ Λιβαδειάς στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στη ΔΕΘ 2021

- in Εργασία, Κοινωνία, Λιβαδειά, Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συμμετοχή του ΟΤΑ Λιβαδειάς στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στη ΔΕΘ 2021

Στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει στις 11 Σεπτεμβρίου 2021, στo πλαίσιo της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς, με τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων.

Στην ανακοίνωση του ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Εμμένουμε με αποφασιστικότητα στη συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές και σε όσους  τις εφαρμόζουν, διαχρονικά. Διεκδικούμε:

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – όχι στις απολύσεις , όχι στις αναστολές εργασίας.
  • Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Κατάργηση του Ν. 4808/21 με τον οποίο καταργείται το 8ωρο και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, φαλκιδεύεται το δικαίωμα στην απεργία, καταργείται το ΣΕΠΕ και απελευθερώνονται οι απολύσεις.
  • Κατάργηση  των περιορισμών στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στην μισθολογική εξέλιξη.
  • Καμιά περικοπή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, διεύρυνση των ειδικοτήτων των εργαζομένων που το δικαιούνται.
  • Αυστηρή εφαρμογή της Νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια και εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού προκειμένου να σταματήσουν τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα.
  • Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝ.Φ.Ι.Α.
  • Κατοχύρωση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Υπηρεσιών του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. – Μείωση της εβδομαδιαίας απασχόλησης στις 37 ώρες με στόχο την σταδιακή θεσμοθέτηση του 35ωρου».

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στη Δ.Ε.Θ. 2021

Θεσσαλονίκη, Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 18:00