Συμφωνία Μυτιληναίου με την Gazprom για προμήθεια φυσικού αερίου

Συμφωνία Μυτιληναίου με την Gazprom για προμήθεια φυσικού αερίου

- in Επιχειρήσεις, Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συμφωνία Μυτιληναίου με την Gazprom για προμήθεια φυσικού αερίου

Συμφωνία με την ρωσική Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου έκλεισε η Mytilineos, ενώ όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης θα καλύπτει το διάστημα έως το 2030.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, σημείωσε ότι «αυτό το μακροπρόθεσμο συμβόλαιο θα ενισχύσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα της θέσης της Mytilineos στην αγορά φυσικού αερίου στην περιοχή και θα συμβάλει σημαντικά στη μέγιστη απόδοση των βιομηχανικών μας εγκαταστάσεων και μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας».

Οι κινήσεις αυτές, σε συνδυασμό και με τις αγορές ποσοτήτων και από άλλες πηγές, ιδίως LNG, την έχουν φέρει σε ένα μερίδιο της αγοράς πάνω από 40%, ενώ ταυτόχρονα έχει διαμορφώσει ένα ανταγωνιστικό χαρτοφυλάκιο αλλά και πολλές δικλίδες ενεργειακής ασφάλειας προκειμένου να καλύπτει απρόσκοπτα τις ανάγκες κατανάλωσής της, όπως επίσης και τις εμπορικές της δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι η Mytilineos ξεκίνησε πρώτη φορά το 2017 να κάνει εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Gazrpom, ενώ οι προμήθειές της συνεχίστηκαν και τα επόμενα δύο χρόνια.
Πηγή: protothema.gr