Κορωνοϊός: Συναγερμός για νέο ύποπτο κρούσμα

Κορωνοϊός: Συναγερμός για νέο ύποπτο κρούσμα

- in Ελλάδα, Πρώτη σελίδα, Υγεία
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κορωνοϊός: Συναγερμός για νέο ύποπτο κρούσμα

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης, όταν, σε τακτική πτήση από την Αθήνα προς το νησί, επιβάτης παρουσίασε συμπτώματα, που προσομοιάζουν με αυτά του κορωνοϊού – Οι ταξιδιώτες παραμένουν στη Σαντορίνη, μαζί με τον ασθενή, μέχρι να γίνει γνωστό τι έχει

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα την Τετάρτη στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης, όταν, σε τακτική πτήση από Αθήνα προς Σαντορίνη, επιβάτης παρουσίασε συμπτώματα, που προσομοιάζουν με αυτά του κορωνοϊού.

Αμέσως η εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου Σαντορίνης επικοινώνησε με το ΕΚΑΒ για οδηγίες. Ωστόσο, σύμφωνα με το διαχειριστικό πρωτόκολλο, αρμόδιος για την παροχή οδηγιών σε ό,τι αφορά στον κορωνοϊό είναι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Μέχρι οι αρχές αεροδρομίου να λάβουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ, ο επιβάτης έμεινε σε περιορισμένο χώρο, ώστε να μην είναι σε επαφή με το υπόλοιπο επιβατικό κοινό.

Εν τέλει, όταν ελήφθησαν οι σχετικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αποφάσισε να επιστρέψει στην Αθήνα το επίμαχο αεροσκάφος κενό επιβατών. Πράγμα το οποίο συνέβη μόλις πριν λίγο, όταν αφίχθη στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι ταξιδιώτες που περίμεναν να επιστρέψουν στην Αθήνα από τη Σαντορίνη με το συγκεκριμένο αεροσκάφος, παραμένουν στη Σαντορίνη, όπως επίσης και ο ασθενής, αναμένοντας να εξεταστεί και να αποφανθούν τα ιατρικά κλιμάκια για τη συμπτωματολογία του