Προειδοποίηση για καταλήψεις στα σχολεία της Πύλης λόγω κενών

Προειδοποίηση για καταλήψεις στα σχολεία της Πύλης λόγω κενών

- in Βοιωτία, Δήμος Τανάγρας, Θήβα, Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προειδοποίηση για καταλήψεις στα σχολεία της Πύλης λόγω κενών
Για δυναμικές κινητοποιήσεις προετοιμάζονται οι μαθητές στη Πύλη Βοιωτίας καθώς όπως αναφέρουν σε ανοιχτή επιστολή τους στην υπουργό Παιδείας καλούνται σε λίγους μήνες να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις χωρίς να έχουν διδαχθεί το μάθημα της Φυσικής. Δείτε την επιστολή.

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

Σας απευθύνουμε την επιστολή του Δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου του Γυμνασίου και των Λυκειακών τάξεων Πύλης Βοιωτίας, ώστε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σχολείο μας,  όπως και πολλά άλλα ανά την Ελλάδα, από την αρχή του σχολικού έτους  έως και σήμερα. Συγκεκριμένα υπάρχει κενό στο μάθημα της Φυσικής. Για το λόγο αυτό κρίνεται αναγκαία η κάλυψη του κενού αυτού, καθώς οι διδακτικές ώρες που μένουν ακάλυπτες είναι πολλές και σημαντικές .
Τα κενά που εντοπίζονται στο Γυμνάσιο και στις Λυκειακές τάξεις είναι τα εξής:

1. Φυσική προσανατολισμού Γ΄ Λυκείου, 7 ώρες
2. Φυσική προσανατολισμού Β΄ Λυκείου, 3 ώρες
3. Φυσική γενικής παιδείας Β΄ Λυκείου, 2 ώρες

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι μαθητές καλούνται σε λίγους μήνες να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις χωρίς να έχουν διδαχθεί το μάθημα.

Η επιστολή αυτή είναι το τελευταίο μέσο που επιστρατεύουμε ώστε να εισακουστούν τα αιτήματά μας. Δηλώνουμε πώς θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις  δίπλα σε όλο τον μαθητικό κόσμο, στους φορείς γονέων και καθηγητών/τριών και όσους/ες αγωνίζονται διεκδικώντας τα αυτονόητα, δηλαδή, όλα όσα συνεπάγεται η δωρεάν δημόσια παιδεία.

Με εκτίμηση , το Δεκαπενταμελές Μαθητικό Συμβουλίου του Γυμνασίου-Λυκειακών Τάξεων Πύλης