20 νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων-Δομές σε Λιβαδειά, Θήβα και Οινόφυτα

20 νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων-Δομές σε Λιβαδειά, Θήβα και Οινόφυτα

Στα σχέδια της κυβέρνησης βρίσκεται η δημιουργία 20 νέων κέντρων φιλοξενίας.

Όπως αναφέρει η Real News, θα πρόκειται για δομές «ελεγχόμενης φιλοξενίας», οι οποίες θα έχουν δυναμικότητα από 500 έως και 2.000 θέσεις η καθεμία, ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η διαμονή σε αυτές ενός αριθμού προσφύγων που θα κυμαίνεται μεταξύ 20.000 και 25.000 ατόμων.

 Το τελικό σχέδιο για τη χωροθέτηση των νέων δομών αναμένεται να συζητηθεί σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου.

Βασικό κριτήριο για την απόφαση που θα ληφθεί, είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη γεωγραφική διασπορά των προσφύγων στην υπόλοιπη Ελλάδα και κεντρικός στόχος ο τερματισμός της ασφυκτικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στα νησιά του Αιγαίου.

Για την εγκατάσταση των νέων δομών θα συζητηθούν δύο περιοχές στην Κρήτη (Ρέθυμνο, Ηράκλειο), τέσσερις στην Πελοπόννησο (Μεσσήνη, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη), δύο στη δυτική Ελλάδα (Πύργος Αμφιλοχία), πέντε στη Στερεά Ελλάδα (Άμφισσα, Οινόφυτα, Θήβα, Λιβαδειά, Μαυρομαντήλα Φθιώτιδας), δύο στη Θεσσαλία (Τρίκαλα, Λάρισα), τρεις στην Ήπειρο (Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα), τρεις στη δυτική Μακεδονία (Γρεβενά, Φλώρινα, Κοζάνη) και μία στην κεντρική Μακεδονία (Πιερία).

0 0 votes
Article Rating
1 Comment
newest
oldest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Θάνος Κόντος
Θάνος Κόντος
2 years ago

Το ΑΕΙ και οι φοιτητές του δεν μπορούσε να μείνουν πριν μερικά χρόνια στην πόλη. Αλλά για να γίνει η πόλη εκ νέου ένα Hotspot, δεν υπάρχει πρόβλημα. Οι ιθύνοντες καλό θα ήταν να ασκήσουν πιεσεις6με οποιονδήποτε τρόπο, γιατί δεν βλέπω μέλλον σε μια πόλη που βουλιάζει εδώ και χρόνια στην εσωστρέφεια της