Κοροναϊός: Ο ΠΟΥ κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό

Κοροναϊός: Ο ΠΟΥ κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό

- in Yγεία, Κόσμος, Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κοροναϊός: Ο ΠΟΥ κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό

«Έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας» χαρακτήρισε την επιδημία του νέου κοροναϊού στην Κίνα, σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους ανακοίνωσε την απόφαση έπειτα από την έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτάκτων Αναγκών του οργανισμού που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη (30/01), στη Γενεύη. «Η μεγαλύτερη ανησυχία μας είναι το ενδεχόμενο ο ιός να εξαπλωθεί σε χώρες τα συστήματα υγείας των οποίων είναι πιο αδύναμα (…). Δεν πρόκειται για μια ψήφο περιφρόνησης προς την Κίνα», υπογράμμισε ο ίδιος.

Οι θάνατοι που οφείλονται σε επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, έχουν φθάσει τους 171, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε στα 8.200 κρούσματα και υπάρχουν επίσης άλλα 12.167 ύποπτα κρούσματα. Μέχρι στιγμής κρούσματα του νέου κοροναϊού έχουν καταγραφεί σε τουλάχιστον 18 χώρες.

Στην Ευρώπη έχουν επιβεβαιωθεί έντεκα κρούσματα -τέσσερα στη Γερμανία, έξι στη Γαλλία και ένα στη Φινλανδία-, θέτοντας σε επιφυλακή και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να δηλώνουν έτοιμες να συνδράμουν στον επαναπατρισμό των Ευρωπαίων πολιτών.