Απαγορεύεται το χύμα τσίπουρο σε εστιατόρια, καφενεία αλλά και κάβες

Απαγορεύεται το χύμα τσίπουρο σε εστιατόρια, καφενεία αλλά και κάβες

Καταστήματα εστίασης όπως εστιατόρια, καφενεία αλλά και λιανικής πώλησης οινοπνευματώδη ποτών (κάβες) παραβιάζουν το θεσμικό πλαίσιο για την πώληση χύμα τσίπουρου και τσικουδιάς, αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης δεκάδες επιχειρήσεις πωλούν χύμα «Τσίπουρο» και «Τσικουδιά» κατά παράβαση των διατάξεων της Υπουργικής Απόφασης 91354/2017 «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.), όπως διαπιστώθηκε σε ελέγχους που διενήργησε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων σε όλο το φάσμα της αλυσίδας διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών, μεταξύ των άλλων και σε καταστήματα εστίασης και λιανικής πώλησης οινοπνευματώδη ποτών (Κάβες).

Οπως αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με το άρθρο 75, παρ. 3, εδ. Γ της προαναφερθείσας απόφασης, το προϊόν που προσφέρεται αποκλειστικά και μόνο χύμα είναι το ΠΡΟΪΟΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝ (ΔΙΗΜΕΡΩΝ) και οποιαδήποτε άλλη αναγραφή ονομασίας για χύμα προϊόντα αυτού του τύπου, όπως «Τσίπουρο» ή «Τσικουδιά» (τα οποία διατίθενται αποκλειστικά εμφιαλωμένα) στους τιμοκαταλόγους και στα λοιπά έγγραφα διακίνησης και εμπορίας, απαγορεύεται.

Προκειμένου να τηρηθεί το θεσμικό πλαίσιο, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή έχει εντάξει στο ετήσιο επιχειρησιακό πλάνο ελέγχου και εποπτείας της αγοράς τους κλάδους και τα σημεία που εμπλέκονται στην διακίνηση και πώληση των ως άνω προϊόντων.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης «η ενίσχυση των παραγωγικών κλάδων μέσω της προστασίας των εμπορικών σημάτων, καθώς και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αποτελούν κεντρική προτεραιότητα της πολιτικής μας.

dikaiologitika.gr

0 0 vote
Article Rating
1 Comment
newest
oldest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cool
Cool
8 months ago

Το κακό ξεκϊνησε με τον Μπουτάρη στην Βόρειο Ελλάδα όπου ο κόσμος έφτιαχνε και φτιάχνει τσίπουρο και πολύ; ανώτερο των συσκευασμένων αλλα ο κϋριος επέβαλε την κατάσταση αυτή σταδιακά για να προωθηθούν οι μεγαλοοινοπαραγωγοϊ που βλέπουμε.
Πλέον η απόσταξη νόμιμα εϊναι ασϋμφερη καθώς πληρώνεις φόρο και με την ώρα αυτόν που έχει το καζάνι πολύ ακριβά.
Δεν καταλαβαίνω γιατϊ όπως φτιάχνει κάποιος κρασί να μην κάνει και τσίπουρο.
Μήπως εμφανώς δεν πωλοϋν χύμα κρασί σε μαγαζιά και ταβέρνες?
Ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα…….