Λιβαδειά: Κοινή εκδήλωση Τροφωνίου Ακαδημίας και Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας

Λιβαδειά: Κοινή εκδήλωση Τροφωνίου Ακαδημίας και Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας

- in Εκδηλώσεις, Λιβαδειά
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λιβαδειά: Κοινή εκδήλωση Τροφωνίου Ακαδημίας και Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας

Μια κοινή εκδήλωση διοργανώνουν ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας και το Λαϊκό Πανεπιστήμιο “Τροφώνιος Ακαδημία” υπό την αιγίδα του Δήμου Λεβαδέων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της εορταστικής περιόδου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει δύο διαλέξεις, οι οποίες λόγω του επικαιρικού χαρακτήρα τους είναι ενταγμένες απόλυτα στο πνεύμα των ημερών. Το μυστήριο του άστρου της Βηθλεέμ από επιστημονικής πλευράς θα επιχειρήσει να διερευνήσει ο φυσικός Σταύρος Λέτης στην ομιλία του με τίτλο “Το Άστρο των Χριστουγέννων”, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ.

Στις 7 μ.μ. η εκπαιδευτικός Βασιλική Νιαβή θα διατρέξει τις γιορτές και τα πλούσια ήθη και έθιμα του εορταστικού δωδεκαημέρου από τα βάθη της αρχαιότητας έως σήμερα, στην ομιλία της με τίτλο «Γιορτές χειμερινού ηλιοστασίου από την αρχαιότητα στο σήμερα – Ηθη και έθιμα του Δωδεκαημέρου».

Η εκδήλωση, που θα γίνει την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 στην Εστία Μητέρας, θα πλαισιωθεί από παραδοσιακά μουσικά θέματα της εορταστικής περιόδου.