Η βράβευση των αριστούχων στις Πανελλήνιες από τη Eurobank

Η βράβευση των αριστούχων στις Πανελλήνιες από τη Eurobank

- in Βοιωτία, Εύβοια, Παιδεία, Πρώτη σελίδα, Φωκίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η βράβευση των αριστούχων στις Πανελλήνιες από τη Eurobank

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που αποτελεί το μακροβιότερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου, η Eurobank βράβευσε τους 339 αριστούχους αποφοίτους Λυκείων των Νομών Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας και Φωκίδας, που συγκέντρωσαν από 18.012 έως 19.753 μόρια. H τελετή βράβευσης των μαθητών με τις υψηλότερες επιδόσεις στις Πανελλήνιες εξετάσεις έγινε στην Αθήνα την περασμένη Κυριακή  2 Δεκεμβρίου 2019.

Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η Eurobank έχει βραβεύσει συνολικά 17.725 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα, ενώ μαζί με τους 859 που βραβεύονται φέτος ο αριθμός ανέρχεται σε 18.584. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Κύριος σκοπός του Προγράμματος είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης, η αναγνώριση των ικανών και των άξιων, που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον, η στήριξη της Παιδείας ιδιαίτερα σε περιόδους που τα περιθώρια πολλών οικογενειών να στηρίξουν τις σπουδές των παιδιών τους είναι δραματικά συμπιεσμένα.

Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν και τα δεκατέσσερα Λύκεια απ΄ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε κάθε νομό, σε ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής του κάθε σχολείου στη διάκριση αυτών των μαθητών αλλά και συνολικά στη μαθησιακή διαδικασία. Ανάμεσα στα βραβευθέντα Λύκεια περιλαμβάνονται από τον νομό Εύβοιας το 1ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου, από τη Βοιωτία το Γενικό Λύκειο Άσπρων Σπιτιών και από τον νομό Φωκίδας το Γενικό Λύκειο Ιτέας.