Συνελήφθη δραπέτης φυλακών με τρεις ληστείες

Συνελήφθη δραπέτης φυλακών με τρεις ληστείες

- in Αστυνομικό, Ειδήσεις, Εύβοια
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συνελήφθη δραπέτης φυλακών με τρεις ληστείες

Τέλος στις ημέρες ελευθερίας ενός 35χρονου αλλοδαπού βαρυποινίτη που είχε κηρυχθεί δραπέτης πριν από εννέα μήνες, όταν «ξέχασε» να επιστρέψει από άδεια που του δόθηκε, έβαλαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Χαλκίδας που τον εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών στην Εύβοια.

Ο επικίνδυνος κακοποιός που εξέτιε ποινή κάθειρξης 27 ετών, τριών μηνών και έξι ημερών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές, είχε λάβει άδεια τον περασμένο Φεβρουάριο από τις φυλακές Δομοκού αλλά δεν επέστρεψε. Και ενώ οι αρχές τον αναζητούσαν παντού, είχε ταυτοποιηθεί από την Ασφάλεια Λαμίας ως ο δράστης τριών ληστειών σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, ο 35χρονος μαζί με έναν ακόμη άγνωστων στοιχείων συνεργό του, εισέβαλαν στις 24 Φεβρουαρίου στο σπίτι ηλικιωμένων στο Μαρτίνο Φθιώτιδας, τους χτύπησαν και άρπαξαν χρήματα και τιμαλφή συνολικής αξίας 2.500 ευρώ. Στις 6 Ιουνίου ο δραπέτης ακινητοποίησε με την απειλή κυνηγετικού όπλου τον ιδιοκτήτη ενός πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και άρπαξε 2.000 ευρώ, ενώ με τον ίδιο τρόπο λήστεψε την ίδια ημέρα άλλον έναν ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Λίμνη Ευβοίας και του άρπαξε 7.000 ευρώ.

Σε βάρος του 35χρονου εκκρεμούσε και ένταλμα σύλληψης για ληστεία, που είχε εκδοθεί στις 5 Σεπτεμβρίου από τον ανακριτή Κοζάνης. Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Λαμίας κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη του στα Ψαχνά και ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους της Χαλκίδας, οι οποίοι τον συνέλαβαν και βρήκαν στην κατοχή του μια μοτοσικλέτα την οποία είχε κλέψει στις 3 Νοεμβρίου από περιοχή του Μαντουδίου.

Πηγή: https://www.protothema.gr/