Προς αναζήτηση νέων πόρων ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Στερεάς

Προς αναζήτηση νέων πόρων ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Στερεάς

- in Πολιτική, Πρώτη σελίδα, Στερεά Ελλάδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προς αναζήτηση νέων πόρων ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Στερεάς

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων του Περιφερειάρχη Στερεάς με υπουργούς της Κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, όπου και ανέπτυξε  συγκεκριμένη ατζέντα ζητημάτων της Περιφέρειας.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν με τον κ. Γεωργιάδη ήταν το νέο ΕΣΠΑ 2021 –2027 και η μέριμνα για ειδική χρηματοδότηση της Στερεάς Ελλάδας με επιπλέον πόρους, λαμβάνοντας υπόψη την υστέρηση των προηγούμενων χρηματοδοτικών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ 2007-2013 και 2014-2020) εξαιτίας της στατιστικής στρέβλωσης που κατέτασσε τη Στερεά Ελλάδα στις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες Στόχου 2.

Στο ίδιο πλαίσιο ζητήθηκε η μεγέθυνση και επίσπευση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τόσο σε επίπεδο προϋπολογισμού, όσο και ετήσιων πιστώσεων.

Επιπλέον, ο Περιφερειάρχης έθεσε στον κ. Γεωργιάδη «προτάσεις για νομοθετικές και διαδικαστικές ρυθμίσεις, με στόχο να μειωθούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να απλουστευθεί η υλοποίηση δράσεων και συνεπώς να επιταχυνθεί η απορροφητικότητα των κονδυλίων», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς.

Ως κορυφαία δράση της Περιφέρειας αναδείχθηκε η εξέλιξη της ΟΧΕ Ασωπού μέσα από τα έργα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την Περιφέρεια, αλλά και μια σειρά από σχεδιαζόμενα νέα έργα, αναπτυξιακού χαρακτήρα για την Περιφέρειά μας.

Τη συνάντηση απασχόλησαν και οι δράσεις  στήριξης της επιχειρηματικότητας, μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία (Αναπτυξιακός, ΕΣΠΑ κοκ), απλούστευση διαδικασιών, κίνητρα και συνεργασία με τους επιχειρηματικούς φορείς.