Συνάντηση Ταγκαλέγκα με το Δίκτυο Πόλεων για την ένταξη προσφύγων

Συνάντηση Ταγκαλέγκα με το Δίκτυο Πόλεων για την ένταξη προσφύγων

Mε τα μέλη του Δικτύου Πόλεων για την ένταξη προσφύγων και της ομάδας έργου της ΚΕΔΗΛ που υλοποιεί το πρόγραμμα ESTIA συναντήθηκε ο δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας την Τρίτη 5 Νοεμβρίου.

Τα μέλη του Δικτύου Πόλεων ενημέρωσαν τον κ. Ταγκαλέγκα για τη λειτουργία του Δικτύου και τον ρόλο του στην ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δήμων οι οποίοι υλοποιούν αντίστοιχα προγράμματα φιλοξενίας προσφύγων,  αλλά και για τις συντονισμένες δράσεις και παρεμβάσεις σε τοπικό / εθνικό επίπεδο που πραγματοποιούν για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης των προσφύγων και μεταναστών και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λεβαδέων εξέφρασε τη στήριξή του στο Δίκτυο τονίζοντας ότι ο Δήμος καταβάλλει προσπάθειες για τον σχεδιασμό προγραμμάτων απασχόλησης προσφύγων στο πεδίο της κοινωφελούς εργασίας.

Το Δίκτυο Πόλεων, το οποίο χρηματοδοτείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, συστάθηκε τον Ιανουάριο του 2018 και σήμερα συμμετέχουν σε αυτό 13 δήμοι της χώρας.

.

0 0 votes
Article Rating
1 Comment
newest
oldest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cool
Cool
2 years ago

Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλϋτερα…Ολα σαν ωραϊο παραμϋθι που ξέρεις όλες τις σχετικές ατάκες που θα ποϋν ο ένας στόν άλλον.Δυστυχώς ο σημερινός Έλληνας τρέχει και δεν φτάνει για να τα βγάλει πέρα , και η μόνη “”μπίσνα”” που τρέχει εϊναι το μεταναστευτικο και “οι συν αυτό”.Είτε ΜΚΟ θα δείς είτε οργανώσεις που “εκμεταλεϋονται” τα παχυλά ποσά της “Υπατης Αρμοστεϊας και “συντονίζουν ” και τις τοπικές κοινωνίες. Ρώτησε ποτέ κανείς αυτές τις κοινωνίες εάν συμφωνούν με ολο το χειρισμό του θέματος?… Υ.Γ: Γράψτε οτι ο όλος χειρισμός του μεταναστευτικοϋ θα κλωνϊσει τόσο πολϋ το κυβερνητικό καράβι ώστε ίσως… Read more »