Στις ΗΠΑ ζουν περισσότερες τίγρεις ως κατοικίδια, από όσες ελεύθερες παγκοσμίως

Στις ΗΠΑ ζουν περισσότερες τίγρεις ως κατοικίδια, από όσες ελεύθερες παγκοσμίως

- in Επιλογές, Κόσμος
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στις ΗΠΑ ζουν περισσότερες τίγρεις ως κατοικίδια, από όσες ελεύθερες παγκοσμίως

 

 
Στις 5.000 υπολογίζουν οι αρχές τις τίγρεις που ζουν ως… οικόσιτα, ενώ την ίδια ώρα ο ελεύθερος πληθυσμός τους αριθμεί περί τα 3.000 μέλη

22

Είναι περισσότερες οι τίγρεις που ζουν αιχμάλωτες, ως κατοικίδια ζώα στις ΗΠΑ, από εκείνες που ζουν ελεύθερες σε όλο τον κόσμο, αποκαλύπτουν οργανώσεις με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Τίγρης.

Σήμερα, σύμφωνα με τους ειδικούς περί τις 3.000 είναι οι τίγρεις που ζουν ελεύθερες στην άγρια φύση, στα δάση της Ασίας και της Ρωσίας, ενώ περίπου 5.000 είναι εκείνες που «φιλοξενούνται» από Αμερικανούς στα σπίτια τους, μέσα σε κλουβιά στις πίσω αυλές των σπιτιών τους.

2

«Ο βασικός λόγος που συμβαίνει αυτό είναι φυσικά το ότι είναι νόμιμο για τους Αμερικανούς να έχουν στο σπίτι τους ένα μικρό τιγράκι και να φωτογραφίζονται με αυτό», λέει στο CNN ο υπεύθυνος μιας ΜΚΟ για τις τίγρεις.

«Αυτά τα ζώα όμως είναι χαριτωμένα έως ότου γίνουν περίπου 12 εβδομάδων. Κατόπιν, οι ιδιοκτήτες τους συνειδητοποιούν ότι κοστίζει περί τα 10.000 δολάρια ετησίως η φροντίδα τους. Και τότε τα πωλούν», εξηγεί.

Ακόμα και διάσημοι, όπως ο βασιλιάς της ποπ Μάικλ Τζάκσον…

11
ο Τομ Κρουζ…

111
αλλά και η Μπρίτνεϊ Σπιαρς, έχουν φωτογραφηθεί με τα άγρια ζώα

1111
Είναι σημαντικό για τις ΗΠΑ να βρουν τον τρόπο να το χειριστούν καλύτερα, τονίζουν οι ειδικοί, καθώς το ζήτημα έχει ξεφύγει από τα όρια και οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

πηγή: protothema.gr