Δήμος Ορχομενού: Μέριμνα για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων

Δήμος Ορχομενού: Μέριμνα για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων

- in Αυτοδιοίκηση, Δήμος Ορχομενού, Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δήμος Ορχομενού: Μέριμνα για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του σχεδίου που έχει εκπονήσει ο Δήμος Ορχομενού για την ελαχιστοποίηση των συνεπειών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του χειμώνα.

Η αρμόδια υπηρεσία του δήμου και το σύνολο των εργαζομένων έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να ολοκληρωθεί ένα εκτεταμένο δίκτυο διευθέτησης χειμάρρων, καθαρισμού ρεμάτων, αγωγών ομβρίων υδάτων, φρεατίων και αυλακιών απορροής στην έδρα και στα χωριά του δήμου, με στόχο τη θωράκιση οικισμών και πολιτών τους χειμερινούς μήνες.

Παράλληλα είναι εμφανή τα πρώτα αποτελέσματα της εικόνας που παρουσιάζουν οι πλατείες και οι χώροι πρασίνου σε διάφορα σημεία του δήμου,  ενώ σταδιακά ολοκληρώνεται ο καλλωπισμός  των τριών εισόδων της έδρας του δήμου.

Η τεχνική υπηρεσία έχει ολοκληρώσει τους απαραίτητους ελέγχους στις υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις και αναμένεται να ξεκινήσει η αντικατάσταση των οργάνων που κρίθηκαν ακατάλληλα, ενώ ξηλώνονται οι  παιδικές χαρές που λειτουργούσαν στο παρελθόν ώστε να δρομολογηθεί με γρήγορες διαδικασίες η κατασκευή των νέων.

Η δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη με τη συμπλήρωση ενός μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κλιματική κρίση δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό, γι’ αυτό το σύνολο των υπηρεσιών και των εργαζομένων στον δήμο μάχονται για τη θωράκιση όλων εν όψει του χειμώνα. Η πρώτη δράση εθελοντισμού που υλοποιήσαμε ήταν από τα παιδιά για τα παιδιά και επιμένουμε στην ίδια κατεύθυνση. Δημοπρατούμε την πρώτη παιδική χαρά στον Ορχομενό και σχεδιάζουμε αντίστοιχο έργο για το σύνολο  του δήμου. Ελέγχουμε τις υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις και αντικαθιστούμε χαλασμένα όργανα. Καθαρίζουμε πλατείες, χώρους πρασίνου και εισόδους πόλεων. Στην προσπάθειά μας θέλουμε την έμπρακτη συμπαράσταση όλων των δημοτών μας. Συνεχίζουμε».