Φθιώτιδα: Λάθος συναγερμός για φωτιά οδήγησε σε ρίψεις από αέρος – Παραπλανητική σκόνη από αγρότη

Φθιώτιδα: Λάθος συναγερμός για φωτιά οδήγησε σε ρίψεις από αέρος – Παραπλανητική σκόνη από αγρότη

- in Κοινωνία
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Φθιώτιδα: Λάθος συναγερμός για φωτιά οδήγησε σε ρίψεις από αέρος – Παραπλανητική σκόνη από αγρότη

Σήκωσε σκόνη με τις εργασίες του στο χωράφι του και δέχθηκε κάμποσο νερό από τα… PZL που σηκώθηκαν ύστερα από συναγερμό για καπνό ανάμεσα στον Άγιο Χαράλαμπο και τη Μενδενίτσα.

Η ιστορία εκτυλίχθηκε κοντά στο χωριό Καραβίδια Λοκρίδας. Στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής, γυναίκα από τον Άγιο Χαράλαμπο ειδοποίησε ότι βλέπει καπνό στην ανωτέρω περιοχή.

Άμεσα δόθηκε σήμα σε ισχυρές δυνάμεις από Άγιο Κωνσταντίνο, Λαμία και Αταλάντη να κινηθούν προς το σημείο, αλλά και στα δύο PZL να επιθεωρήσουν την συγκεκριμένη περιοχή και να κάνουν ρίψη νερού σε περίπτωση που χρειαστεί.

Αν και αρχικά οι πιλότοι δεν είδαν κάτι ύποπτο, η γυναίκα επέμεινε στο κέντρο ότι βλέπει καπνούς με αποτέλεσμα να γίνει προληπτική ρίψη στο σημείο από όπου έβγαινε κάτι σαν καπνός. Τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν η σκόνη από τον «καταστροφέα» που έφερε ο γεωργικός ελκυστήρας για να φτιάξει το χωράφι του.

Όπως εξήγησε ο ίδιος ο αγρότης στο LamiaReport, δεν είναι η πρώτη φορά που σκόνη καπνού έχει κινητοποιήσει την πυροσβεστική, ενώ σε άλλες δύο περιπτώσεις παλιότερα είχε πάλι δεχθεί ρίψεις από PZL.

Πηγή: protothema.gr