Φυτεία με 1.600 δενδρύλλια κάνναβης στoν Παρνασσό

Φυτεία με 1.600 δενδρύλλια κάνναβης στoν Παρνασσό

- in Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Φυτεία με 1.600 δενδρύλλια κάνναβης στoν Παρνασσό

Φυτεία με 1.600 συνολικά δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε στον Παρνασσό και συγκεκριμένα σε ορεινή και δύσβατη περιοχή του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας Φθιώτιδας. Ο εντοπισμός της φυτείας έγινε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί που προσέγγισαν τη φυτεία διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για έναν ειδικά διαμορφωμένο / εκχερσωμένο χώρο με δενδρύλλια κάνναβης, ο οποίος εκτεινόταν σε επτά επίπεδα, εντός του οποίου υπήρχαν δύο χώροι παρατηρητηρίων.

Μετά από διακριτική επιτήρηση την Τρίτη 20 Αυγούστου, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών και Λαμίας, των Ο.Π.Κ.Ε. και της Ο.Ε.Π.Τ.Α. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, καθώς και των Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, τα ανωτέρω δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 2 έως 3 μέτρων, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας εντοπίστηκαν δύο αυτοσχέδιες δεξαμενές νερού μεγάλης χωρητικότητας, διάφορα σκαπτικά εργαλεία και λάστιχα για το πότισμα και την περιποίηση των δενδρυλλίων, καθώς και τρία αυτοσχέδια καταλύματα για την ανάπαυση των καλλιεργητών.

Ερευνες διενεργούνται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.