Πυρκαγιά στον Πρόδρομο Θήβας

Πυρκαγιά στον Πρόδρομο Θήβας

- in Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πυρκαγιά στον Πρόδρομο Θήβας

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί της Τρίτης 13/8 σε δασική έκταση, στην περιοχή Πρόδρομο του δήμου Θηβαίων Βοιωτίας. Τις τελευταίες ώρες μάλιστα που οι τοπικοί ισχυροί άνεμοι είναι ιδιαίτερα έντονοι  οδηγούν ανεξέλεγκτα τη φωτιά προς τα όρια της Βοιωτίας με την Αττική.

“Την τελευταία ώρα παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών από αέρος και εδάφους η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Έχει αναπτυχθεί ένα μεγάλο μέτωπο που καίει δασική χαμηλή βλάστηση αλλά και ελιές και κινείται με μεγάλη ταχύτητα και κατεύθυνση στα όρια της Βοιωτίας με την Αττική” δήλωσε στο ΑΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά Ελλάδα Θανάσης Καρακάντζας.

Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού κάνουν 2 καναντέρ και 2 ελικόπτερα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται και από άλλες περιοχές, ενώ ήδη χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας Στερεάς προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες, ώστε να προσεγγίσουν τα πυροσβεστικά οχήματα τη φωτιά, αλλά η κατάσταση είναι ακόμη κρίσιμη.