Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Θήβα

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Θήβα

- in Θήβα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Θήβα

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θηβαίων κοινοποιεί προς ενημέρωση των πολιτών και των φορέων τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδόθηκε τη Δευτέρα 24-06-2019 και ισχύει για την Τρίτη 25-06-2019, βάση του οποίου η πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιών εκτιμάται για την περιοχή σε ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ (Κατηγορία Κινδύνου 4) και τίθεται ο Δήμος σε ετοιμότητα για αυξημένα μέτρα στη ζώνη ευθύνης του. Νεώτερα στοιχεία για απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση, θα κοινοποιηθούν μετά από σχετική απόφαση από την Π.Ε. Βοιωτίας.

 

Παράλληλα, ο Δήμος Θηβαίων συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Πρέπει να  αποφεύγονται ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση αγρών.

 

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199.