Συναντήσεις Ταγκαλέγκα με φορείς στη Λιβαδειά

Συναντήσεις Ταγκαλέγκα με φορείς στη Λιβαδειά

- in Λιβαδειά, Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συναντήσεις Ταγκαλέγκα με φορείς στη Λιβαδειά

Ο συνδυασμός «Συμφωνία Προοπτικής» ξεκίνησε στις 18 Απριλίου τις επαφές  με τους Υπηρεσιακούς παράγοντες και τους κοινωνικούς φορείς του Δήμου Λεβαδέων αλλά και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έχοντας στόχο την από κοινού διαμόρφωση των απαιτούμενων έργων και ενεργειών της επόμενης τετραετίας.

Στο πλαίσιο του κύκλου επαφών με τους φορείς του Δήμου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας, συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους, επισκέφθηκαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιβαδειάς. Εκεί συνάντησαν τον υποδιοικητή της Π.Υ. Λιβαδειάς κ. Πούλο Κωνσταντίνο αλλά και στελέχη του σώματος οι οποίοι τους ενημέρωσαν για τα προβλήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας που δυσχεραίνουν τη λειτουργία της.

Πεποίθηση του συνδυασμού είναι ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα πρέπει να είναι πάντα στο πλευρό της Πυροσβεστικής και ο στόχος των δύο πλευρών θα πρέπει να  είναι τα θέματα προστασίας και ασφάλειας των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο κ.Ταγκαλέγκας δεσμεύτηκε ότι ως νέα δημοτική αρχή θα προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια, ώστε να ενισχυθεί και να στηριχθεί το έργο της Π.Υ. Ειδικότερα αναφέρθηκε στην σωστή συντήρηση των πυροσβεστικών κρουνών, στον καθαρισμό των δρόμων από αναφλέξιμα υλικά, την συντήρηση των δρόμων για την ευχερή πρόσβαση των οχημάτων της Π.Υ., την κοπή των ξερών χόρτων την Άνοιξη και τις περιπολίες από πλευράς Δήμου ακόμη και μέσω αέρος με τη βοήθεια drone. Επισήμανε πως ο σωστός προγραμματισμός και οι συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων μπορούν να αποφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και ο δήμος να είναι ασφαλής.

Επόμενος σταθμός ήταν η Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λιβαδειάς κ. Τρικαλίτη Νίκο παρόντες ήταν και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας κ. Ζάχος Καρακώστας αλλά και ο πρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Σωμάτων Βοιωτίας.

Στην ενημέρωση που έγινε τέθηκαν στον συνδυασμό τα εξής θέματα:

  • Το ζήτημα  σχετικά μειωμένων δεικτών εγκληματικότητας στην περιοχή μας, σε σχέση με άλλους Δήμους
  • Του ζητήματος της υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν τον τομέα της ασφάλειας των πολιτών.
  • Της συστηματικής προσπάθειας για την μείωση των κυκλοφοριακών προβλημάτων, και ειδικότερα του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος στο σημείο του Πέρα Χωριού, από την μη επαρκή επάνδρωση με φωτεινούς σηματοδότες.
  • Της επιτακτικής ανάγκης για μεταφορά της Αστυνομικής Διεύθυνσης σε σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο
  • Η ύπαρξη μειωμένου ανθρώπινου δυναμικού που δυσχεραίνει το έργο τους.
  • Της σημασίας προγραμμάτων κυκλοφοριακής αγωγής και πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής .

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Ταγκαλέγκας τόνισε πως  έχει ιδιαίτερη σημασία η συνεργασία Δήμου και Αστυνομίας να είναι διαρκής και διευρυμένη. Η ασφάλεια των πολιτών και η εύρυθμη λειτουργία της πόλης για την ομάδα της “Συμφωνίας Προοπτικής” είναι πρωταρχικής σημασίας. Επίσης τόνισε το ζήτημα της κυκλοφοριακής αγωγής, που κατά τη γνώμη του θα πρέπει να διδάσκεται στους Δημότες από την παιδική κιόλας ηλικία, αλλά και την δημιουργία πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής στο Δήμο.

Τελευταίος προορισμός, αλλά από τους πρώτους στην ατζέντα, του συνδυασμού «Συμφωνία Προοπτικής», ήταν το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς.

Ο συνδυασμός ενημερώθηκε από την Διοικήτρια Μόρφω Βαλλά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού, γνωρίζοντας καλά εκ των έσω το χώρο της υγείας δήλωσε εξαρχής πως θα βρίσκεται στο πλευρό της Διοίκησης αλλά και των εργαζόμενων, για την επίλυση των προβλημάτων, όσο του επιτρέπουν οι Αυτοδιοικητικές του αρμοδιότητες, ουσιαστικά και ειλικρινά βοηθώντας στην αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου αλλά ακόμη και  στην διεκδίκηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Επίσης τόνισε  ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του, πιστεύουν στην προώθηση του θεσμού της πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε όλα τα χωριά του Δήμου μας, με στόχο την αποσυμφόρηση του νοσοκομείου Λιβαδειάς από μη επείγοντα περιστατικά  αλλά και στη δημιουργία ΣΧΟΛΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ, με στόχο την ανάδειξη αυτού του τόσου σημαντικού επαγγέλματος αλλά και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου και της πόλης μας.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας κλείνοντας τον πρώτο κύκλο των σημερινών επισκέψεων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ξεκινήσαμε τη σειρά των συναντήσεων μας και συνομιλιών μας από αυτούς τους τρεις οργανισμούς που είναι στις πρώτες προτεραιότητες για το συνδυασμό μας. Και οι τρεις, αυτοί, οργανισμοί δημιουργούν ένα «ζωτικό» τρίπτυχο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ, που οφείλει να σέβεται και να υπηρετεί η τοπική αυτοδιοίκηση και το οποίο αποτελεί από τα βασικά στοιχεία για τη Συμφωνία Προοπτικής που οραματιζόμαστε να συμπράξουμε.

Άλλωστε στόχος της «Συμφωνίας Προοπτικής» είναι να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους τους δημότες μας, να δημιουργήσουμε μια Συμφωνία Προοπτικής με όρους της της το ήθος, την ασφάλεια και το ενδιαφέρον προς το συνάνθρωπό μας. Στο χέρι μας άλλωστε είναι να χτίσουμε ένα ασφαλέστερο αύριο για εμάς και για τα παιδιά μας»

Την Παρασκευή 19 Απριλίου στο πλαίσιο επαφών με φορείς του Δήμου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεβαδέων Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού, συναντήθηκε με την  Αντιπεριφερειάρχη κ. Φανή Παπαθωμά , στο γραφείο της στο Διοικητήριο Λιβαδειάς, σε φιλικό κλίμα.
Συνομίλησαν για μια σειρά από θέματα που αφορούν στο έργο που έχει γίνει από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στον Δήμο.

Ο κ. Ταγκαλέγκας είπε ότι επισκέφτηκε την κ. Παπαθωμά με την χαρά  του συνεργάτη, όντας και ο ίδιος Περιφερειακός σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης, αλλά και με την ευχή να καταφέρουν να συνεργαστούν και πάλι στο μέλλον, ενώ της ευχήθηκε και καλή επιτυχία στον αγώνα που δίνει και η ίδια.
Τόσο η κ. Παπαθωμα, όσο και ο κ. Ταγκαλέγκας, τόνισαν στην ανάγκη για συνεργασία μεταξύ πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης, ώστε να προχωρήσει η ανάπτυξη της περιοχής.

Επόμενοι σταθμοί, των συναντήσεων ήταν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Βοιωτίας.

Από την πλευρά του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Γιαννιού Μιχάλη , τονίστηκε η ανάγκη ελέγχου από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου όλων των σχολικών μονάδων, ιδίως νηπιαγωγείων, για ζητήματα αντισεισμικής προστασίας, πυρασφάλειας και επισκευών, και τη δημιουργία σχολικών μονάδων σε μικρότερες κοινότητες του Δήμου.  Επίσης τονίστηκε η θέληση για συνεχή συνεργασία και διάλογο για την επίλυση των θεμάτων που αφορούν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και είναι αρμοδιότητας του Δήμου.
Συνέχεια είχε η συνάντηση  με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Βοιωτίας κ. Καρκάνα Αλέξανδρο.
Στη διεξοδική συζήτηση που διεξήχθη σε θετική ατμόσφαιρα, έγινε ενημέρωση από την πλευρά του διευθυντή  για την υπάρχουσα κατάσταση στις σχολικές μονάδες της πόλης και καταγραφή από τη Διοίκηση των υπαρχόντων προβλημάτων, ώστε να επιτευχθεί  ο προγραμματισμός των επόμενων χρόνων. Επίσης θίχτηκε και το ζήτημα ενίσχυσης του Μουσικού Σχολείου, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε υποδομή.

Τελειώνοντας οι συναντήσεις ο επικεφαλής του συνδυασμού , δήλωσε : “Στόχος μας είναι ο διάλογος με όλους τους φορείς , σαν βασική αξιακή αρχή για να συμπράξουμε μια ουσιαστική ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ. Με τους φορείς της εκπαίδευσης αυτό καθίσταται αυτονόητο. Με  συνέπεια και υπευθυνότητα, στοχεύουμε σε ένα Σχολείο που θα είναι ανοικτό στην κοινωνία, και που η Παιδεία θα είναι το εργαλείο που θα αναδεικνύει τον καλύτερο εαυτό όλων, θα ενθαρρύνει ταλέντα και θα βελτιώνει αδυναμίες. Στο πλαίσιο αυτό η Δημοτική Αρχή δεν πρέπει να αρκείται απλώς στην εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων, αλλά πρέπει να  μεριμνά, να σχεδιάζει και να υλοποιεί δράσεις γενικότερα για την πνευματική και ψυχική καλλιέργεια των μαθητών. Κι αυτό, γιατί η παιδεία σφυρηλατεί αξίες, διαμορφώνει συνειδήσεις και βάζει τα θεμέλια για μια υγιή κοινωνία”

Τελευταίος σταθμός για σήμερα ήταν η συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο, στα γραφεία της Μητρόπολης

Ο επικεφαλής του συνδυασμού ζήτησε την ευλογία του, υποσχόμενος έντιμο προεκλογικό αγώνα και τον διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, που συμμετέχουν στον συνδυασμό του, θα σταθούν υπεύθυνα στο πλευρό του κάθε δημότη και θα αρθρώσουν λόγο ενωτικό και ωφέλιμο για τον τόπο, με γνώμονα πάντα την αγάπη για τον συνάνθρωπο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, τονίζοντας τον υποστηρικτικό  αλλά και θεσμικό ρόλο της εκκλησίας, σε ένα κράτος, αλλά και τη μεγάλη συμβολή της Μητρόπολης μέσω της «ΑΡΩΓΗΣ» στους συνανθρώπους μας που βιώνουν δυσκολίες.
Αμέσως μετά ο κ. Ταγκαλέγκας δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήσαμε μια σειρά θεμάτων που αφορούν στην καλή συνεργασία της Μητρόπολης και του Δήμου μας όπως και την προτεραιότητα που πρέπει να δώσουμε στην κοινωνική πολιτική, τις κοινωνικές δράσεις και στην υποστήριξη των αδυνάμων.
Οι συμβουλές  του Σεβασμιωτάτου μας βοηθούν στην οικοδόμηση μιας πόλης με ανθρωπιά και αλληλεγγύη.
Η συνάντηση πέραν του ουσιαστικού χαρακτήρα της, εμπεριείχε και την πρόθεσή μας να σταλεί ένα σημαντικό μήνυμα ότι σε αυτή την εκλογική διαδικασία θα ακολουθήσουμε πρακτικές που θα συνδέονται άρρηκτα μόνο με το ήθος και τις αρχές τόσο της εκκλησίας όσο και ημών των ιδίων.»