Αυτό είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος

Αυτό είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος

- in Πολιτική, Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αυτό είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος
A general view is seen of the Greek parliament during the first of three rounds of a presidential vote in Athens December 17, 2014. Greek Prime Minister Antonis Samaras called for support on Wednesday ahead of a tight parliamentary vote that will trigger elections unless he can win backing from independents and smaller parties that have so far rejected helping his coalition. REUTERS/Alkis Konstantinidis (GREECE - Tags: POLITICS ELECTIONS)

Στις 12.00 το βράδυ η Βουλή έδωσε στην δημοσιότητα την ημερησία διάταξη της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων το ερώτημα του δημοψηφίσματος που πρότεινε ο Π/Θ Αλέξςη Τσίπρας και έγινε ομόφωνα αποδεκτό από το υπουργικό συμβούλιο. Στο Κοινοβούλιο θα διεξαχθεί συζήτηση και ονομαστική ψηφοφορία για την προκήρυξη δημοψηφίσματος με ερώτημα εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Όσοι πολίτες απορρίπτουν την πρόταση των τριών αυτών θεσμών ψηφίζουν ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ. Όσοι πολίτες συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ. Το δημοψήφισμα προτείνεται να διεξαχθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015. Δείτε την ανακοίνωση της Βουλής.

“Συζήτηση και διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για τη λήψη απόφασης, σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 εδ. α’ του Συντάγματος και 115 του Κανονισμού της Βουλής, επί της από 26/6/2015 Απόφασης και πρότασης του Υπουργικού Συμβουλίου για Διεξαγωγή Δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα.
Σύμφωνα με την σχετική απόφαση και πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου προς τη Βουλή, κατόπιν εισήγησης του Πρωθυπουργού, κατά την διαδικασία του προτεινόμενου δημοψηφίσματος, ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει με την ψήφο του εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/6/2015 και αποτελείται από 2 έγγραφα, τα οποία συγκροτούν την πρόταση επί της οποίας προτείνεται το δημοψήφισμα: το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους).

Όσοι πολίτες απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ

Όσοι πολίτες συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ

Το Δημοψήφισμα προτείνεται να διεξαχθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015″.