Γράμματα από τη Λιβαδειά23

Γράμματα από τη Λιβαδειά23

Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου

Λιβαδειά  2 Μαρτίου 2019

Αγαπητέ Γιάννη,

ΔΟΜΗ ΕΚΕΨΥΕ

Διαψεύδεται κατηγορηματικά, Γιάννη μου, ότι η νέα δομή για την ψυχική υγεία έγινε μόνο και μόνο  για τους αριστερούς -αυτούς που είχαν πιστέψει τον Αλέξη και τώρα με τη στροφή στο ρεαλισμό του πρωθυπουργού έχουν χάσει τα αβγά και τα πασχάλια. Η δομή έγινε, όπως με  διαβεβαιώνουν οι αρμόδιες πηγές, για όλο τον κόσμο καθώς ο Αλέξης έχει ράμματα για την γούνα όλων μας.

 

 

ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Δεν μπορώ να ξέρω, μάι φρεντ, ποιος ο λόγος της ευθυμίας την Τσικνοπέμπτη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λεβαδέων. Γι αυτό ρώτησα τον γνωστό σκιαθίτη συγγραφέα Ντάνο που μου είπε: «Υπάρχουν δύο πιθανοί λόγοι που γιόρταζαν στην ΤΥ του Δήμου Λεβαδέων ως τις 7.00 το απόγευμα. Ή χαίρονται που του χρόνου την Τσικνοπέμπτη δεν θα έχουν την Πούλου δήμαρχο ή αγαλλιούν γιατί και του χρόνου την Τσικνοπέμπτη θα έχουν την Πούλου δήμαρχο». Τη βρίσκω σφαιρική την οπτική του.

 

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Οσο για τους μηχανικούς που σου είπαν ότι ανέβηκαν στο τραπέζι εγώ δεν το ξέρω. Αλλά κι αν έγινε, ασφαλώς θα έγινε για να εξεταστεί εμπειρικά η στατικότητα του επίπλου και όχι για κανέναν άλλο λόγο.

 

ΧΙΟΝΙΑΣ

Στη γιορτή του Αγίου Ρηγίνου. Εμφανίστηκε άξαφνα μπροστά τους μια ακαθόριστη φιγούρα με κάτι απ’ το σθένος του αλπινιστή ή κάποιας που έρχεται περπατώντας από τη βόρεια Νορβηγία. Μερικές γιαγιάδες ντραλίστηκαν, φίλε μου, άλλες σταυροκοπήθηκαν ψιθυρίζοντας με δέος «μέγας είσαι κύριε». Οι πιο ψύχραιμες, να σκεφτείς, πίστεψαν ότι ο Αλέξιος ξεκίνησε (και) τμήμα χιονοδρομιών για τις ενορίτισσές του. Όμως ήταν η Φανή. Ναι. Ηταν η Φανή που ερχόταν από τη μάχη με τον χιονιά στα υψίπεδα του Κυριακίου.

 

ΠΟΥΛΟΥ VS ΦΑΝΗ

Δεν είμαι εγώ που θα ψέξω την αντιπεριφερειάρχη για το ντύσιμό της, πολύ περισσότερο για το γούστο της, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι σχολιάστηκε το γεγονός από την πλευρά της ταχύτητας, ότι δηλαδή η Πούλου είναι πιο γρήγορη. Γιατί, έλεγαν οι γιαγιάδες, ότι και οι δύο μάχονταν από το ίδιο μετερίζι τον βοριά στα άγρια καταράχια του Ελικώνα. Αλλά ενώ η δήμαρχος εμφανίστηκε στον Αγιο Ρηγίνο ντυμένη στην τρίχα, η Φανή πήγε με τα ρούχα του σκι. Κι αυτό παρότι μένει δίπλα από την εκκλησία. Εκτός αν την καθυστέρησε η προσπάθεια να φανεί το χτυπημένο χέρι στην κάμερα, όπως σχολίαζαν χαιρέκακα οι γιαγιάδες, που όπως ξέρεις δεν χρωστάνε καλό λόγο για κανένα.

ΜΠΑΤΖΕΛΗ

Τσικνοπέμπτη στη Λιβαδειά έκανε και η υποψήφια περιφερειάρχις του ΚΙΝΑΛ Κατερίνα Μπατζελή. Μάλιστα δεν αρκέστηκε στην ταβέρνα, αλλά ήθελε και μπουζούκια. Τι τα θες, οι παλιοί ΠΑΣΟΚΟΙ είναι αξεπέραστοι στο σκόρπισμα. Θα δυσκολευτούν οι Συριζαίοι να πιάσουν τέτοια σκορ.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μου λες ότι διάβασες ένα κείμενο για τον αθλητισμό του υποψηφίου στον Δήμο Λεβαδέων, του Δημήτρη του Καραμάνη.  Προσωπικά δεν το είδα. Αλλά αφού μου δηλώνεις ότι αποπνέει μια αίσθηση έιτις θα σου πω ότι πρέπει να έχεις δίκιο, είναι του Καραμάνη. Γιατί το στυλ του επικεφαλής του συνδυασμού Αλλάζουμε Σελίδα είναι της δεκαετίας του ’80 ικζάκτλυ.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Θα δημιουργηθεί ένας ακόμη συνδυασμός στη Λιβαδειά αλλά –κράτα το αυτό, Γιάννη- και θα διαλυθεί ένας. Μπορεί και περισσότεροι.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Πολλά τα ψέματα που γράφονται στα βιογραφικά των υποψηφίων για την Περιφέρεια. Κάνω το κομμάτι μου, σου λέει.  Ποιος θα το ψάξει; σου ξαναλέει. Το viotiaplus.gr είναι η απάντηση.

TI NA KANOYME

Θα παραφράσω, ντίαρ, τον ποιητή και θα σου πω: “Είμαστε μια πόλη με παλικαρίσια ψυχή, που κράτησε τα βαθιά κοιτάσματα της μνήμης της σε καιρούς ακμής και σε αιώνες διωγμών και άδειων λόγων. Τώρα που ο τριγυρινός μας κόσμος μοιάζει να θέλει να μας κάνει τρόφιμους ενός οικουμενικού πανδοχείου, θα την απαρνηθούμε άραγε αυτή τη μνήμη; Θα το παραδεχτούμε τάχα να γίνουμε απόκληροι; Δε γυρεύω μήτε το σταμάτημα, μήτε το γύρισμα προς τα πίσω· γυρεύω το νου, την ευαισθησία και το κουράγιο των ανθρώπων που προχωρούν εμπρός“.

Αυτό θα κάνουμε, μας το λένε οι πνευματικοί μας πρόγονοι ξεκάθαρα. Στο όνομα αυτού που σήμερα μπορεί να είναι ένας ψίθυρος κι αύριο μια κραυγή. Και μια καθολική απαίτηση.

Με πολλούς χαιρετισμούς

Δ.Λ.

0 0 votes
Article Rating
6 Comments
newest
oldest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Θεία Παναγιού
Θεία Παναγιού
3 years ago

Σήμερα έκανε πολύ ωραία μέρα εδώ απανου στα βουνά.Εσεις εκεί στην πολη, λέμ τώρα, καλά; Το φτιάξατε το ρολόι έμαθα. Να ξερτε κι εσείς πότε είν μεσάνυχτα,πότε θ βγει ο ήλιος. Λεμ τώρα. Μου είπαν πως θυμώσαν τα κορίτσα και ρίχνουν παντού δηλητήριο. Έτσι κάνουν και τα φίδια άμα τα πατήσεις. Δακώνουν όπου βρίσκουν. Άσκημα όμως αυτό γιατί οι ανθρώποι δεν έπρεπε να μοιάζουν στα φίδια. Γιατί έχουν πόδια και μυαλό. Αλλά τι στα λέω όλα τούτά; Κι απ τον Παράδεισο δεν μας έδιωξε ο Θεός γι αυτό το φίδι που μας κορόιδεψε;Ε κι αυτή η Εύα τόσο πολύ πείναγε… Read more »

Ροζαλια.
Ροζαλια.
3 years ago

ΠαγιδευμένΟι στο τι δεν είναι το μέγα θαύμα και μυστήριο της ζωής άλλοι εκ προθέσεως γιατί τους λείπουν τα εργαλεία να το βρουν, άλλοι ελάχιστοι, από άγνοια συμμετέχουμε παθητικά στην εξορία της. Αυτό είναι το στοίχημα που κέρδισε η κρίση και η παρακμή.

Εμπορας
Εμπορας
3 years ago

Διάβαζα παλιά κάπου πώς οι εκλογές είναι πόλεμος χωρίς εμφανές αίμα. Ακόμα πιο παλιά όμως διαβάζαμε και μαθαίναμε πως είναι γιορτή της δημοκρατίας. Το πιο παλιό λοιπον νικήθηκε και εξέπεσε. Αυτα μόνο.

ΑΝΤΙ
ΑΝΤΙ
3 years ago

Ο Καραμάνης εκφράζει την παρακμή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μαζί σε συσκευασία light κιόλας

Fonios Levadeas
Fonios Levadeas
3 years ago

Πραγματικά απολαυστικά τα γράμματα. Συνέχισε να μας ευθυμεις. Λέω να το καθιερώσεις ως μόνιμη στήλη.

Θειά Παναγιου
Θειά Παναγιου
3 years ago

Εμείς εδώ όλο χιονίζει. Κι έτσι έχουμε επισκέψεις. Έρχονται τα κορίτσα με τα μηχανήματα και βγάζουν και φωτογραφίες. Και ετσι το μαθαίνουν κι άλλοι το χωριό μας. Αλλά και στη Λιβαδειά που δεν έχουν ρολόι οι ώρες δεν πάνε χαμένες να ξέρεις. Τρέχουν κι εκεί τα κορίτσια. Στα κέντρα. Στα μαγαζα, στους συλλόγους στους χορούς. Πρώτες. Πρώτες και καλύτερες. Πάνε και στις παιδικες χαρες. Βγάζουν κι εκεί φωτογραφίες. Για το τσιγάρο που θα απαγορεψουν Καπνίζουν τα μικρά; δεν του ξερα. Χάλασε ντιπ τούτος ο κόσμος. Αλλά θα τον φτιάξουν τα κορίτσα. Εδώ το τσιγάρο στα μαγαζά κάνει ντουμάνι αυτές θα… Read more »