Συνάντηση Πούλου-Θηβαίου με πρύτανη ΓΠΑ

Συνάντηση Πούλου-Θηβαίου με πρύτανη ΓΠΑ

- in Λιβαδειά, Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συνάντηση Πούλου-Θηβαίου με πρύτανη ΓΠΑ

 

Τον Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ), κ. Σπυρίδωνα Κίντζιο, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν ο βουλευτής Βοιωτίας, κ. Νίκος Θηβαίος, και η Δήμαρχος Λιβαδειάς, κ. Γιώτα Πούλου την Πέμπτη 7/2/2019 στο κτίριο της Πρυτανείας του ΓΠΑ.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η συναντίληψη σε μια σειρά θεμάτων που άπτονται της ακαδημαϊκής και ερευνητικής δραστηριότητας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στο  νομό Βοιωτίας γενικότερα και ειδικά στην πόλη της Λιβαδειάς.

Μεταξύ άλλων, εκτενής λόγος έγινε για την προοπτική λειτουργίας στη Λιβαδειά Ερευνητικού Ινστιτούτου καθώς και Δομής Επαγγελματικής Κατάρτισης διετούς φοίτησης, στα πλαίσια της σχεδιαζόμενης ίδρυσης Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου και Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου με ορίζοντα το 2020, τα οποία μελλοντικά πρόκειται να λειτουργήσουν σε συνδυασμό με το Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Γεωργία.

Τόσο ο βουλευτής όσο και η Δήμαρχος εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την ενίσχυση της ακαδημαϊκής παρουσίας του Πανεπιστημίου στην περιοχή και των συνακόλουθων θετικών επιδράσεων σε τομείς της εμπορικής, κοινωνικής και παραγωγικής ζωής της περιοχής της Λιβάδειας.