Συμφωνία ΔΕΗ-ΛΑΡΚΟ

Συμφωνία ΔΕΗ-ΛΑΡΚΟ

Ποσό της τάξης των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ τον μήνα καλείται να καταβάλλει η ΛΑΡΚΟ στη ΔΕΗ στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο πλευρών για την υπογραφή νέας σύμβασης για την τροφοδοσία της βιομηχανίας με ηλεκτρική ενέργεια.

Μετά την πολύωρη συνάντηση των διοικήσεων των δύο εταιρειών, που πραγματοποιήθηκε χθες, η συμφωνία οριστικοποιείται και αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα, ίσως και σήμερα.

Βασικός όρος της σύμβασης είναι η παροχή εγγυήσεων για την αποπληρωμή της τρέχουσας κατανάλωσης ρεύματος, κάτι που προϋποθέτει και τη μείωση του όγκου της παραγωγής νικελίου από την ΛΑΡΚΟ.

Πηγές της ΔΕΗ ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πέρα από τη διασφάλιση πως δεν θα δημιουργούνται νέα χρέη, θα υπάρχει πρόβλεψη και για τη σταδιακή αποπληρωμή των οφειλών που έχουν συσσωρευτεί τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίες κυμαίνονται στο επίπεδο των 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ έχει δώσει τελική προθεσμία έως την ερχόμενη Παρασκευή 11 Ιανουαρίου πριν προχωρήσει στην άρση της εκπροσώπησης της εταιρείας που θα οδηγούσε στη διακοπή ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων.

Η προηγούμενη σύμβαση για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας υπεγράφη μεταξύ των δύο εταιρειών τον Ιούνιο του 2017.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 0 votes
Article Rating
4 Comments
newest
oldest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Χάρης Φλουδόπουλος
Χάρης Φλουδόπουλος
2 years ago

Λάμπρου, μην ασχολείσαι με την ΛΑΡΚΟ. Εσύ είπαμε προβάλεις μόνο Μυτιληναίο για να αγοράζουν τα ντόπια κορόιδα μετοχές του.

Floudopoulos Charis
Floudopoulos Charis
Reply to  Δημήτρης Λάμπρου
2 years ago

Οι μόνιμες και διαχρονικές αναφορές σου σε τυχόν ”επιβραβεύσεις” και ”επιτεύξεις στόχων” του, σε μια παρατεταμένη περίοδο οικονομικής κρίσης και υψηλής ανεργίας, ώστε να μοιάζει ότι αποτελεί ”σανίδα” εργασιακής σωτηρίας μέσω της ”υγιούς” κατάστασής του για τους άνεργους της περιοχής και κάποιοι ρασοφόροι να έχουν κόψει ”ταρίφα” για την ”μεσολάβησή” τους, δεν αποτελεί τεκμηρίωση για σένα ;;;