Μουσικό Ταξίδι από Ένωση Μικρασιατών Θήβας

Μουσικό Ταξίδι από Ένωση Μικρασιατών Θήβας

- in Θήβα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μουσικό Ταξίδι από Ένωση Μικρασιατών Θήβας

  Η   Ένωση Μικρασιατών Θήβας και ο  Σύλλογος Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής Θήβας  μας υπόσχονται ένα μαγευτικό και συνάμα νοσταλγικό μουσικό ταξίδι, με συνθέσεις και τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων δημιουργών, με καταγωγή την Σμύρνη και την Πόλη.

   Μπροστά μας θα ζωντανέψουν εμβληματικές φυσιογνωμίες του νεοελληνικού μουσικού μας πολιτισμού, όπως Απ. Χατζηχρήστος, Κ. Σκαρβέλης, Σπ. Περιστέρης, Β. Παπάζογλου, Γ. Τσαούς, Αντ. Νταλκάς, Π. Τούντας, Γ. Παπαϊωάννου, Γ. Μητσάκης.

   Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν το χορευτικό και χορωδιακό τμήμα της Ένωσης Μικρασιατών με χοροδιδάσκαλο την Χριστίνα Στέρπη και την Ελένη Ξυνού αντίστοιχα, προβολή εικόνων και απαγγελία σχετικών κειμένων.

 

Παίζουν και τραγουδούν οι Σωτήρης Δρίτσας-μπουζούκι,   Γιάννης Καραλής- κιθάρα-τραγούδι, Αγγελική Λαζάρου-τραγούδι,  Κώστας Γεωργούλης-βιολί, Αγησίλαος Πανουσάκης-τουμπερλέκι και Σωτήρης Παπαναστασίου- τραγούδι.  Την επιμέλεια των κειμένων έχει αναλάβει ο Δημήτρης Αλεξάνδρου και την παρουσίαση η Στεφανία Κανδρή.

 

   Το μουσικό μας ταξίδι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, 6 μ.μ στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας. Τα έσοδα από τη συμβολική είσοδο των 5 ευρώ θα διατεθούν για πολιτιστικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς.