ΦΟΔΣΑ: Το κινητό πράσινο σημείο στη Θήβα

ΦΟΔΣΑ: Το κινητό πράσινο σημείο στη Θήβα

- in Θήβα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΦΟΔΣΑ: Το κινητό πράσινο σημείο στη Θήβα

Στο πλαίσιο των δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που διοργανώνει ο ΦΟΔΣΑ σε συνεργασία με τους Δήμους – μέλη του, την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη-επίδειξη εκπαιδευτικού κινητού πράσινου σημείου από την εταιρία Citipost. Πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένο αυτοκίνητο, το οποίο σε διακριτές  θυρίδες δέχεται ανακυκλώσιμα υλικά (μέταλλα, πλαστικά, αλουμίνιο, χαρτί – χαρτόνι, τηγανέλαια κ.ά.).

Πρώτος σταθμός του κινητού πράσινου σημείου ήταν το 4ο Γυμνάσιο Θήβας. Προηγήθηκε παρουσίαση σχετικά με τις δράσεις που  προωθούν την εφαρμογή του συστήματος Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) και την πρακτική της ανακύκλωσης και στη συνέχεια οι μαθητές είδαν από κοντά το κινητό πράσινο σημείο που βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου τους. Ακολούθησε επίδειξη του κινητού πράσινου σημείου στο προαύλιο του Δημαρχείου Θήβας παρουσία στελεχών του ΦΟΔΣΑ και του Δήμου Θηβαίων.

Παρόμοιες δράσεις με κινητά πράσινα σημεία τα οποία έχει σχεδιάσει να προμηθευτεί ο ΦΟΔΣΑ προγραμματίζονται σε όλους τους Δήμους – μέλη και στα σχολεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.