Αλίαρτος: “Υγεία για όλους”

Αλίαρτος: “Υγεία για όλους”

- in Yγεία, Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αλίαρτος: “Υγεία για όλους”

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Υγεία για όλους», πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2018 ολοκληρωμένη ιατρική παρέμβαση και παιδιατρική εξέταση – εμβολιασμός παιδιών Ρομά, στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου, κατόπιν συνεργασίας  του Δήμου Αλιάρτου- Θεσπιέων, της 5ης Υ.ΠΕ., του Γ.Ν.Λιβαδειάς, του Ι.Σ. Λιβαδειάς, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, του Κ.Υ. Αλιάρτου και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου.

Πρόκειται για πρόγραμμα παροχής δωρεάν ιατρικών εξετάσεων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε ανθρώπους ευπαθών ομάδων που, είτε για κοινωνικούς είτε για οικονομικούς λόγους, δεν έχουν πρόσβαση στις δομές υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα οι εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν έλεγχος γυναικολογικός με την λήψη κολπικού επιχρίσματος testpap και διακολπικός υπέρηχος, καρδιολογικός με την χρήση φορητού υπερηχογράφου- καρδιογράφου, ενδοκρινολογικός έλεγχος με την χρήση φορητού υπερηχογράφου και για τα παιδιά Ρομά παιδιατρική κλινική εξέταση και εμβολιασμός. Εξετάστηκαν και εμβολιάστηκαν 72 παιδιά. Επίσης, εξετάστηκαν 10 ενήλικες για παθολογικά- καρδιολογικά θέματα, έγιναν 15 τεστ ΠΑΠ και 40 ενήλικες εξετάστηκαν για ενδοκρινολογικά θέματα.

Συμμετείχαν: Α. Μανώλης – καρδιολόγος Συν/στής Δ/ντής της Καρδιολογικής κλινικής του Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας», Α. Τσούκας, Ν. Κουρεμένος – καρδιολόγοι της Καρδιολογικής κλινικής του Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας», Δ. Σιούτης – Μ/Γ επιμελητής Α΄ στην Β΄ Μαιευτική Γυναικολογική κλινική του Π.Ν. ΕΚΠΑ “Αττικόν”, Α. Αποστολοπούλου- μαία Κ.Υ. Αλιάρτου, Όλγα Δεβετζάκη – ενδοκρινολόγος, Ιατρικό Κέντρο Π. Φαλήρου, Χριστίνα Τσιούμα – κοινωνική λειτουργός και Πιστεύος Σπυρίδων – ψυχολόγος από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Unesco και των Πανεπιστημίων Αθηνών και Κρήτης με επικεφαλής τον πρύτανη κ. Δημόπουλο και με την υποστήριξη των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας, του ΚΕΣΥ και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Ντασιώτης δήλωσε «…πρόκειται για σημαντική συνεργασία με πολύ σπουδαία αποτελέσματα. Θωρακίζουμε τον Δήμο μας απέναντι σε ασθένειες που μπορούν να αντιμετωπιστούν. Η σημερινή δράση αφορούσε το σύνολο των δημοτών μας, που είτε για κοινωνικούς είτε για οικονομικούς λόγους δεν έχουν πρόσβαση στις δομές υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Ο Δήμος μας, στα πλαίσια των δυνατοτήτων που υπάρχουν, αξιοποιεί  όλες τις δυνατότητες παροχής υπηρεσιών στους Δημότες του… Θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες δράσεις υγείας».