Μπακαλόγατος: Τόσο κοντά μας, τόσο μακριά από τα συνηθισμένα!

Μπακαλόγατος: Τόσο κοντά μας, τόσο μακριά από τα συνηθισμένα!

- in Βοιωτία, Διασκέδαση, Επιλογές, Επιχειρήσεις, Πού τρώμε, Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μπακαλόγατος: Τόσο κοντά μας, τόσο μακριά από τα συνηθισμένα!

 

Γράφει η Ιουλία Μπράμη

Ένα  όμορφο εναλλακτικό καφενείο είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε φτάνοντας ακριβώς στην πλατεία του  Μαζίου, στην Αλίαρτο Βοιωτίας. Ο «Μπακαλόγατος» μας κέρδισε αμέσως αρχικά λόγω της υπέροχης τοποθεσίας που αφήνει το μάτι ελεύθερο και δημιουργεί μια αρμονία που σε μαγνητίζει.

Η φιλική ατμόσφαιρα ήταν το δεύτερο στοιχείο που μας ενέπνευσε. Ο Γιάννης, ο νέος ιδιοκτήτης, μας υποδέχθηκε  προσφέροντάς μας μια ιδέα από την καθημερινότητα του χωριού κι ένα από τα γευστικότερα τσίπουρα, συνοδευόμενο από σπιτικούς τσιπουρομεζέδες.

Εκεί μπορείς από νωρίς το πρωί να απολαύσεις έναν πραγματικά εκλεκτό καφέ στο δροσερό ύψωμα κάτω από τις φυλλωσιές που χαρίζουν απλόχερα τον πλούσιο ίσκιο τους στους θαμώνες και στους περαστικούς είτε μια μπιρίτσα που δεν έρχεται ποτέ… ασυνόδευτη.

Το ηλικιακό φάσμα είναι ευρύ και ενδιαφέρον. Οση ώρα καθίσαμε στον «Μπακαλόγατο» οι παρέες εναλλάσσονταν ανανεώνοντας το κλίμα και τη ζωντάνια του χώρου. Ευάερο, δροσερό, με πολύ προσωπικό μεράκι και γούστο στη διακόσμηση το εναλλακτικό καφέ μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις καθώς αυτά είναι μόνο η αρχή…

Δεν μένει παρά να το ανακαλύψετε.

Εμείς πάντως θα το ξαναεπισκεφθούμε σύντομα.

Facebook: Ο Μπακαλογατος , μαζι Αλιάρτου.

Τηλ. 2268300368

Μάζι Αλιάρτου
32001 Αλίαρτος Βοιωτίας