Τετραήμερο εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στη Λιβαδειά

Τετραήμερο εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στη Λιβαδειά

- in Επιλογές, Λιβαδειά, Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τετραήμερο εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στη Λιβαδειά

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής επιστρέφει για ένατη συνεχή χρονιά στην πόλη μας με ένα τετραήμερο μουσικών εκδηλώσεων με την αιγίδα του Δήμου Λεβαδέων και την υποστήριξη του Art Cafe Αστραδενή και του Τροφώνιου Ωδείου. Η φετινή διοργάνωση σαφώς αναβαθμισμένη, εκτός της σημαντικής συμμετοχής των ντόπιων μουσικών, ωδείων, καλλιτεχνικών εργαστηρίων και διάφορων καλλιτεχνών θα έχουμε την τιμή να υποδεχτούμε σχήματα διεθνούς βεληνεκούς, με σημαντικές μπάντες της παγκόσμιας world jazz σκηνής όπως το Makis Ablianitis Group (22/6) και τo Nana Simopoulos Quartet (23/6) που μας έρχεται κατευθείαν από τη Νέα Υόρκη.

Τι είναι για σένα η μουσική; Και τι πιστεύεις ότι είναι για το διπλανό σου;
Είναι ένα ταξίδι, ένα μέσο ονειροπόλησης! – Είναι το έναυσμα για να ξεκινήσει το πάρτι! – Απελευθερώνει! – Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, τρόπος έκφρασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας!

Για 4 μέρες από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου, η μελωδικότερη γιορτή του καλοκαιριού δίνει το σύνθημα και μας καλεί να μοιραστούμε τα συναισθήματά μας για τη μουσική, με αφορμή τη 19η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

55 πόλεις από τις 13 περιφέρειες της χώρας συντονίζονται ώστε να ηχήσει μια κοινή μελωδία που θα ενώσει μουσικά ανθρώπους, γενιές, κουλτούρες και παραδόσεις σε όλη τη χώρα με σκοπό να πλημμυρίσουν με μουσικές και μελωδίες γειτονιές, πλατείες, πεζόδρομους και πάρκα.

Περισσότερες από 320 εκδηλώσεις και συναυλίες και συνολικά 492 σχήματα, ορχήστρες και καλλιτεχνικές προτάσεις από επώνυμους, αλλά και ανερχόμενους καλλιτέχνες συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής που και φέτος είναι αφιερωμένη στην καλλιτεχνική έκφραση και την απόλαυση του ρυθμού και της μελωδίας.

Στο τετραήμερο των εκδηλώσεων στην πόλη μας συμμετέχουν 50 περίπου καλλιτέχνες, η 22η Έκθεση Γελοιογραφίας Λαφυστίου , το Τροφώνειο Ωδείο, το καλλιτεχνικό εργαστήρι Legato και η Ομάδα Φωτογραφίας της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς.

Δεν παραλείπουμε για μια ακόμα φορά να εντάξουμε στο πρόγραμμα, νέες, σημαντικές και πρωτότυπες δουλειές μουσικών και καλλιτεχνών της πόλης. Το Τροφώνιο Ωδείο όπως και κάθε χρονιά ετοιμάζει ένα ειδικό, πολύπλοκο και εξαιρετικό πρόγραμμα αφιερωμένο στα ερωτικά τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη. Θα προβληθούν φωτογραφίες του τμήματος Φωτογραφίας της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς. Ο Δημήτρης Ματσώτας με την βοήθεια του Σπύρου Πανουργιά και του Αντώνη Κεραμιδά θα παρουσιάσει νέες δουλειές και σκέψεις. Το καλλιτεχνικό εργαστήριο Legato θα παρουσιάσει “Το Παραμύθι της Μουσικής”, ένα μουσικοθεατρικό διαδραστικό δρώμενο για όλα τα παιδιά που θα παρευρεθούν. Τέλος θα παρουσιαστούν επιλεγμένα προτότυπα έργα από την 22η Έκθεση Γελοιογραφίας Λαφυστίου “Μουσική και Μουσικοί”.

Σημειώνουμε ότι ο Μάκης Αμπλιανίτης θα παίξει και θα παρουσιάσει τις κιθάρες S.P. Custom Guitars, του γνωστού σε όλους μας κατασκευαστή και μουσικού Σπύρου Πανουργιά. Οι κιθάρες του Σπύρου είναι χειροποίητες, παράγονται εξ’ ολοκλήρου στην πόλη μας και ήδη έχουν αρχίζει να δοκιμάζονται και να προτιμούνται από μεγάλους μουσικούς στην Ελλάδα και διεθνώς.

Αφήστε στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας και να αφεθείτε στους ρυθμούς της καρδιάς και στη δύναμη της μουσικής. Οι μεγαλύτερες μέρες της χρονιάς (θερινό ηλιοστάσιο), ιδανικές για να συνδεθείς ξανά με την πόλη (και τους γύρω) σου στην πολύχρωμη μουσική γιορτή δίπλα στο ποτάμι, στον πεζόδρομο της Ορφέως μπροστά από το Art Cafe Αστραδενή.

Σας περιμένουμε, να δώσουμε όλοι μαζί ένα ουσιαστικό μήνυμα αρμονίας, ενότητας και συνεργασίας, σε μια περίοδο εξαιρετικών δυσκολιών.

Στον πεζόδρομο της Ορφέως δίπλα στο ποτάμι μπροστά από το Art Cafe Αστραδενή

Είσοδος Ελεύθερη.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής 2018 στη Λιβαδειά

Πέμπτη 21 Ιουνίου / Ώρα έναρξης 21:30
Τροφώνιο Ωδείο
Τα Ερωτικά τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι & του Μίκη Θεοδωράκη” από το τμήμα Σύγχρονου τραγουδιού και την Παιδική – Εφηβική Χορωδία του Τροφώνιου Ωδείου. Προβολή φωτογραφιών του τμήματος Φωτογραφίας της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς
Τραγούδι : Χρήστος Αποστόλου, Λουκάς Γιαχρίτσης, Μαρία Δούκα , Λεωνίδας Διαμαντής, Φοίβος Εμμανουηλίδης, Εύα Ρέντζου.
Βιολί: Ρεγγίνα Σαρούν
Φλάουτο: Μαρία Κουτσοθόδωρου
Τσέλο: Ναταλία Σαρούν
Πιάνο: Κατερίνα Μπότση, Μαρία Δούκα
Κιθάρες : Κων/νος Ζώτας, Φρίξος Καλούδης
Ακορντεόν: Γιώργος Ζωγράφος
Μπουζούκι: Δημήτρης Σιδηράς
Αφήγηση: Δημήτρης Λεβέντης
Επιμέλεια κειμένων, τραγουδιών & εκδήλωσης: Παναγιώτα Καρακούση

Παρασκευή 22 Ιουνίου / Ώρα έναρξης 21:30
1. Δημήτρης Ματσώτας, «New Thoughts»
Κιθάρες : Δημήτρης Ματσώτας, Σπύρος Πανουργιάς
Πλήκτρα, Ακορντεόν: Αντώνης Κεραμιδάς

2. Μουσικό σχήμα Μάκης Αμπλιανίτης Group
Κιθάρες: Μάκης Αμπλιανίτης
Πλήκτρα, Bansuri (Indian bamboo flute): Φώτης Μυλωνάς
Μπάσο: Δημήτρης Παπανίκου
Drums: Χρήστος Ανδριανός

Σάββατο 23 Ιουνίου / Ώρα έναρξης 21:30
Nana Simopoulos World Jazz Quartet
Σιτάρ, Κιθάρα, Μπουζούκι, Φωνητικά: Νάνα Σιμόπουλος
Πλήκτρα, Κρουστά, Φωνητικά: Caryn Heilman
Μπάσο: Μάνος Λούτας
Κρουστά: Σόλης Μπαρκί:

Κυριακή 24 Ιουνίου / Ώρα έναρξης 11:00
Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Legato
Το Παραμύθι της Μουσικής“. Μουσικοθεατρικό Διαδραστικό Δρώμενο για παιδιά από το καλλιτεχνικό εργαστήρι “Legato”. Συμμετέχουν οι μαθητές του τμήματος κλασσικής κιθάρας και τα παιδιά του 2ου τμήματος θεατρικού παιχνιδιού.

Παράλληλες εκδηλώσεις: 
Από 20-6 έως 24-6
Μουσική και Μουσικοί” Έκθεση επιλεγμένων έργων από την 22η Έκθεση Γελοιογραφίας Λαφυστίου.

Τοπικοί χορηγοί επικοινωνίας: Σείριος FM, Viotiaplus.gr