Τραγικός θάνατος παιδιού στον καταυλισμό της Θήβας

Τραγικός θάνατος παιδιού στον καταυλισμό της Θήβας

- in Βοιωτία, Θήβα, Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τραγικός θάνατος παιδιού στον καταυλισμό της Θήβας

Αγοράκι ηλικίας 3,5 ετών είναι τελικά το παιδάκι που βρήκε τραγικό θάνατο στον καταυλισμό των προσφύγων στη Θήβα, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που έγιναν γνωστά.

Αν και αρχικά οι πληροφορίες ήθελαν το άψυχο κορμί του μικρού παιδιού -που βρέθηκε σε βόθρο με λύματα εντός του καταυλισμού- να ανήκε σε κοριτσάκι αντίστοιχης ηλικίας, τελικά νεότερα στοιχεία αναφέρουν ότι πρόκειται για αγόρι που δεν είχε κλείσει ακόμα τα τέσσερα χρόνια του.

Το τραγικό γεγονός σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, όταν το μικρό παιδάκι παρακολουθούσε άλλους πρόσφυγες να παίζουν ποδόσφαιρο σε ένα μικρό γηπεδάκι στον καταυλισμό, το οποίο βρίσκεται δίπλα στον βόθρο συγκέντρωσης λυμάτων.

Όταν λίγο αργότερα έφυγαν από τον χώρο του γηπέδου, το αγοράκι φέρεται να ξέφυγε της προσοχής των γονιών του και να επέστρεψε εκεί που έπαιζε λίγο πριν.

Εκεί και κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, φαίνεται ότι έπεσε στον βόθρο με τα λύματα, όπου και εντοπίστηκε από την πυροσβεστική.

Αδιευκρίνιστη, ακόμη, παραμένει ακριβής εικόνα του χώρου που συνέβη το τραγικό περιστατικό και κυρίως τα μέτρα προστασίας και αποφυγής ατυχήματος που υπήρχαν στο σημείο του βόθρου.

Το τραγικό περιστατικό, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε αναστάτωση στον καταυλισμό αλλά και θρήνο στην οικογένεια και τους υπόλοιπους πρόσφυγες.

 

Η ένταση μάλιστα ήταν τέτοια που οι γονείς αρνούνταν να παραδώσουν το κορμάκι του παιδιού στο ΕΚΑΒ, προκειμένου να μεταφερθεί για νεκροψία – νεκροτομή ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.