Τρόμος στη Μεσόγειο από μέδουσα «δολοφόνο» – Έκλεισαν παραλίες στη Μαγιόρκα

Τρόμος στη Μεσόγειο από μέδουσα «δολοφόνο» – Έκλεισαν παραλίες στη Μαγιόρκα

- in Κόσμος, Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τρόμος στη Μεσόγειο από μέδουσα «δολοφόνο» – Έκλεισαν παραλίες στη Μαγιόρκα
Μέδουσες στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017. Οι μέδουσες είναι θαλάσσια ασπόνδυλα (κνιδόζωα) της τάξης σκυφόζωα. Πρόκειται για πλαγκτονικούς οργανισμούς, οι οποίοι απαντώνται σε όλες τις θάλασσες του κόσμου. Τρέφονται με μικρά ψάρια και ζωοπλαγκτόν, τα οποία συλλαμβάνουν με τα πλοκάμια τους. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Συναγερμός έχει σημάνει από την εμφάνιση μέδουσας «δολοφόνου» στη Μαγιόρκα όπου δόθηκε εντολή να κλείσουν κάποιες παραλίες.

Ολα ξεκίνησαν όταν βρέθηκε μια  νεκρή μέδουσα σε παραλία προκαλώντας τρόμο, αφού προκαλεί τον θάνατο, ενώ έχουν ξεκινήσει έρευνες για αποικίες της στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild απαγορεύτηκε η κολύμβηση στις παραλίες Μolinar και Can Pastilla.

Το δηλητήριο της μέδουσας δολοφόνου «χτυπάει» το μυικό και νευρικό σύστημα προκαλώντας και προβλήματα στην αναπνοή. Δυο άνδρες που έχασαν τη ζωή τους πέρυσι στην Ισπανία από ανακοπή, υπάρχουν υπόνοιες ότι είχαν έρθει σε επαφή με τη μέδουσα.

Η συγκεκριμένη μέδουσα θυμίζει πολύ την κοινή μέδουσα η οποία έχει κάνει την εμφάνισή της και στην Ελλάδα.

Πηγή: https://www.altsantiri.gr/kosmos/tromos-sti-mesogeio-apo-medoysa-dolofono-ekleisan-paralies-sti-magiorka/#ixzz5GUxdhQid