Δημοτικοί λαχανόκηποι στη Λιβαδειά- Μέχρι 4 Απριλίου οι αιτήσεις

Δημοτικοί λαχανόκηποι στη Λιβαδειά- Μέχρι 4 Απριλίου οι αιτήσεις

- in Επιλογές, Λιβαδειά
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δημοτικοί λαχανόκηποι στη Λιβαδειά- Μέχρι 4 Απριλίου οι αιτήσεις

Ο Δήμος Λεβαδέων πρόκειται να υλοποιήσει πρόγραμμα για τη δημιουργία Δημοτικών Λαχανόκηπων. Ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι, πολύτεκνοι κλπ, και η επιλογή τους θα γίνει με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Σε κάθε ωφελούμενο θα παραχωρηθεί τεμάχιο 50 τ.μ. περίπου για να καλλιεργήσει οπωροκηπευτικά, για την κάλυψη των αναγκών της οικογένειας τους σε τρόφιμα.

Ο Δήμος θα αναλάβει την περίφραξη, τα αρδευτικά υλικά για το πότισμα, τη διαμόρφωση διαδρόμων πρόσβασης προς όλα τα αγροτεμάχια, τη δημιουργία γωνιάς κομποστοποίησης και την υποστήριξη των καλλιεργητών από γεωπόνο του Δήμου.

Από την πλευρά τους οι ωφελούμενοι – καλλιεργητές θα πρέπει να χρησιμοποιούν οικολογικά φυτοφάρμακα, παλαιούς σπόρους, να μεριμνούν για την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων και να παραχωρούν το 10% της παραγωγής τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Όσοι δημότες ενδιαφέρονται να καλλιεργήσουν τεμάχια στους δημοτικούς λαχανόκηπους παρακαλούνται να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο Δήμο Λεβαδέων μέχρι την Μ. Τετάρτη 4 Απριλίου 2018.

 

Η αίτησή τους θα πρέπει να συνοδεύεται από ακόλουθα δικαιολογητικά:

  • φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
  • φωτοτυπία κάρτας ανεργίας
  • φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού εισοδήματος
  • φωτοτυπία οικογενειακής κατάστασης

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με τις κ.κ. Γεωργία Χατζημανώλη τηλ. 22613 50871 και Αργυρώ Καράλα, τηλ. 22613 50 872.