Υπόθεση Novartis: «Πόλεμος» ανακοινώσεων Μαξίμου – ΝΔ για τις αποχωρήσεις από την Προανακριτική

Υπόθεση Novartis: «Πόλεμος» ανακοινώσεων Μαξίμου – ΝΔ για τις αποχωρήσεις από την Προανακριτική

- in Πολιτική, Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υπόθεση Novartis: «Πόλεμος» ανακοινώσεων Μαξίμου – ΝΔ για τις αποχωρήσεις από την Προανακριτική

Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπολύει η κυβέρνηση με αφορμή τη στάση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Προανακριτική για την υπόθεση Novartis.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου, η ΝΔ, υπό το βάρος των καταιγιστικών αποκαλύψεων στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Novartis, «το βάζει στα πόδια» από την επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης,  αφού κατανοεί ότι η υπερασπιστική της γραμμή καταρρέει και ο κλοιός σφίγγει για όσους θέλει να προστατεύσει από τις συνέπειες του νόμου.

Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για προαναγγελθείσα και προμελετημένη αποχώρηση της ΝΔ και όσων την ακολούθησαν, τονίζοντας πως «είναι άλλη μια κίνηση φτηνού αντιπερισπασμού, με στόχο την πρόκληση εντυπώσεων και τη συγκάλυψη του πρωτοφανούς σκανδάλου».
Η κυβέρνηση τονίζει πως «η άτακτη και απροσχημάτιστη φυγή της ΝΔ από την συνταγματικά επιτασσόμενη διαδικασία της προκαταρκτικής επιτροπής έρχεται μετά την αποτυχία της να δημιουργήσει άσκοπη χρονοτριβή και καθυστερήσεις που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ίδια την διαλεύκανση της υπόθεσης».

Τέλος, επισημαίνεται  πως «ό,τι και αν μηχανευτεί η ΝΔ και ο πρόεδρος της, κύριος Μητσοτάκης, ένα είναι βέβαιο: Η διερεύνηση της υπόθεσης θα προχωρήσει με σεβασμό στους συνταγματικούς και δικονομικούς κανόνες, ώστε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων και να λογοδοτήσουν για την κατάχρηση εξουσίας και την διασπάθιση δημόσιου χρήματος».

Απάντηση ΝΔ

«Από το Μαξίμου και τον λαλίστατο κυβερνητικό εκπρόσωπο παραδόξως διέφυγε ότι από την προανακριτική δεν αποχώρησαν μόνον η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στελέχη των οποίων υποτίθεται ότι διώκονται, αλλά όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Άραγε έχουν καμία εξήγηση γι’ αυτό ή ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί ότι όλοι πια έχουν καταλάβει τη σκευωρία που έστησαν;» αναφέρουν πηγές της ΝΔ, απαντώντας στο Μέγαρο Μαξίμου.