ΑΣΕΠ: επιτυχόντες διορίστηκαν μετά από 19 χρόνια-Τώρα ζητούν από το ΣτΕ αναδρομική μισθολογική αποκατάσταση

ΑΣΕΠ: επιτυχόντες διορίστηκαν μετά από 19 χρόνια-Τώρα ζητούν από το ΣτΕ αναδρομική μισθολογική αποκατάσταση

- in Επιλογές
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΣΕΠ: επιτυχόντες διορίστηκαν μετά από 19 χρόνια-Τώρα ζητούν από το ΣτΕ αναδρομική μισθολογική αποκατάσταση

Επιμέλεια Νέλη Χαχάμη

Παρότι επιτυχόντες στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 1998, έμειναν στην αναμονή για 19 χρόνια και διορίστηκαν μόλις πέρυσι με αποφάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, προκειμένου να εργαστούν ως δικαστικοί υπάλληλοι.

Οι περίπου 2.200 επιτυχόντες, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, και σήμερα με την διαδικασία της πρότυπης δίκης, ζήτησαν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης με τις οποίες προσλήφθηκαν πέρυσι, μόνο κατά το σκέλος εκείνο που δεν εμπεριέχουν ρήτρα αναδρομής ως προς τη μισθολογική και βαθμολογική κατάταξή τους.

Απαιτούν, δηλαδή, την πλήρη βαθμολογική και μισθολογική αποκατάσταση τους από το 1998 μέχρι την ημέρα του διορισμού τους.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, οι δικηγόροι των επιτυχόντων αναφέρθηκαν σε έγγραφο του ΑΣΕΠ, το οποίο το 2011 ζήτησε την αποκατάσταση όλων των υποψηφίων, από την Κυβέρνηση, με τη θέσπιση ειδικής ρύθμισης, με το δικαστήριο να επιφυλάσσεται εκδώσει την απόφασή του.

Με πληροφορίες από iefimerida.gr