Κοινωνικό Μέρισμα: Αυτά είναι τα κριτήρια για να το λάβετε

Κοινωνικό Μέρισμα: Αυτά είναι τα κριτήρια για να το λάβετε

- in Κοινωνία, Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κοινωνικό Μέρισμα: Αυτά είναι τα κριτήρια για να το λάβετε
Snapshot from the market in Athens on the day the new VAT is applied to products, on July 20, 2015 / Στιγμιότυπο από την αγορά στην Αθήνα την ημέρα που ισχύει ο καινούριος συντελεστής ΦΠΑ, στις 20 Ιουλίου, 2015

Αυτά είναι τα κριτήρια για την κατοχύρωση του

Κοινωνικού Μερίσματος.Η συνολική φορολογητέα αξία ακίνητης περιουσίας όλων των μελών του νοικοκυριού, στην Ελλάδα  ή το εξωτερικό, δεν μπορεί  να υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ για νοικοκυριά με ένα μέλος. Προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος μέχρι το ποσό των 180.000 ευρώ.

Το συνολικό ύψος εισοδήματος δεν υπερβαίνει τα 9.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται κατά 50% για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού και κατά 25% για κάθε ανήλικο μέλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο νέο σύστημα που είχε ενεργοποιηθεί  για το Κοινωνικό Μέρισμα και το οποίο θα τηρείται από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης. Θα υπάρξει μία μεταβατική περίοδος μέχρι την 30η Απριλίου.

Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/story/857443/koinoniko-merisma-ayta-einai-ta-kritiria-gia-na-to-lavete#ixzz55reKUDL5