Προστατεύστε το παιδί από τα κουνούπια με φυσικούς τρόπους

Προστατεύστε το παιδί από τα κουνούπια με φυσικούς τρόπους

- in Επιλογές
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προστατεύστε το παιδί από τα κουνούπια με φυσικούς τρόπους

 

Τα κουνούπια πάνε μαζί με το καλοκαίρι και δυστυχώς κάποιες φορές είναι αναπόφευκτα τα τσιμπήματά τους. Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από αυτά, ειδικά όταν υπάρχει μικρό παιδί στην οικογένεια;  Παρακάτω θα δείτε τους φυσικούς τρόπους εξόντωσής τους, έτσι όπως μας τους παρουσίασαν οι ειδικοί.

Κουνουπιέρα
Σε περίπτωση που έχετε μωράκι η κουνουπιέρα είναι η πιο safe επιλογή από πολλές απόψεις. Μπορεί να μπει στο βρεφικό /παιδικό κρεβατάκι και στο καροτσάκι.

Ρούχα
Έχει αποδειχθεί ότι τα σκούρα ρούχα ελκύουν τα κουνούπια διότι δεσμεύουν τη θερμότητα που είναι αγαπητή στα συγκεκριμένα έντομα. Ρούχα με έντονα χρώματα, ιδίως λουλουδιών, πρέπει να αποφεύγονται. Προτιμούνται τα ανοιχτόχρωμα ρούχα.

Κλιματιστικά και ανεμιστήρες

Ο δροσερός αέρας είναι εχθρός των κουνουπιών, γι’ αυτό η χρήση κλιματιστικών και ανεμιστήρων (ιδίως της οροφής) απωθεί τα κουνούπια. Ωστόσο θέλει προσοχή στη ρύθμιση της θερμοκρασίας για να μην πέφτει πάνω στο μωρό και κρυώσει.

Αρώματα

Απόφυγε όσο μπορείς αρώματα με έντονη μυρωδιά ιδιαίτερα λουλουδιών, γιατί ελκύουν  τα κουνούπια.

Κατανάλωση τροφών με κάλιο
Η λήψη τροφών με πλούσιο κάλιο (π.χ. μπανάνα) προκαλεί παραγωγή γαλακτικού οξέος που ελκύει τα κουνούπια.

Σήτες
Η τοποθέτηση ειδικών πλεγμάτων (σήτες) στα παράθυρα και τις πόρτες είναι ένας πρακτικός τρόπος να κρατιούνται τα κουνούπια έξω από το σπίτι.

Λαμπτήρες
Οι λαμπτήρες κίτρινου χρώματος ελκύουν λιγότερο τα κουνούπια.

Εντομοαπωθητικά
Κυκλοφορούν στην αγορά διάφορα εντομοαπωθητικά σε διάφορες μορφές που έχουν σαν βάση διάφορα βότανα και φυτά και που είναι κατάλληλα για τη βρεφική ηλικία.