Ενταξη 840 αγροτών της Στερεάς στη Βιολογική Γεωργία

Ενταξη 840 αγροτών της Στερεάς στη Βιολογική Γεωργία

- in Επιλογές
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενταξη 840 αγροτών της Στερεάς στη Βιολογική Γεωργία

 

Με απόφαση που υπογράφει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Χαράλαμπος Κασίμης, 840 δικαιούχοι  αγρότες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εντάχθηκαν στην πρώτη πρόσκληση του Μέτρου 11 Βιολογικής Γεωργίας, με συνολικό ποσό ένταξης 13.344.039 ευρώ. Οι δικαιούχοι της Περιφέρειας,  όπως και όλης της χώρας, είναι μόνο φυτικής παραγωγής σε ζώνη Natura.

Οι υποχρεώσεις και δεσμεύσεις των δικαιούχων ξεκινούν από  την ημερομηνία έκδοσης της  Απόφασης Ένταξης Πράξεων (31/05/2017)  και η διάρκεια των δεσμεύσεων:
– για τη δράση 11.1.1, (νεοεισερχόμενοι στα Βιολογικά) ορίζεται για συνεχές χρονικό διάστημα τριών ετών
– για τη δράση 11.2.1, (παλιοί Βιοκαλλιεργητές) ορίζεται για συνεχές χρονικό διάστημα πέντε ετών

Σύμφωνα με την απόφαση, όλοι οι δικαιούχοι οφείλουν να συνάψουν σύμβαση με σύμβουλο, ο οποίος υπάγεται στον κλάδο ΠΕ Γεωπόνων ή ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας, εντός 2 μηνών δηλαδή μέχρι τις 31/07/2017.

Οι  δικαιούχοι του Υπομέτρου 11.1.1  οφείλουν να συνάψουν σύμβαση με Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης εντός 15 εργάσιμων ημερών, δηλαδή μέχρι τις 22/06/2017. Επιπλέον έχουν την υποχρέωση να ακολουθήσουν μάθημα κατάρτισης κατά το δεύτερο έτος δεσμεύσεων.

Υπενθυμίζεται, ότι μέχρι τέλος του έτους, αναμένεται να βγει δεύτερη πρόσκληση για το Μέτρο 11 Βιολογικής Γεωργίας, που θα αφορά κτηνοτρόφους και αγρότες με διαφορετικά κριτήρια ένταξης (όχι περιοχές Natura). Ο προϋπολογισμός θα είναι 400 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.