Οι ειδικοί συμβουλεύουν: Tips για να μην τσιμπήσουν το παιδί κουνούπια

Οι ειδικοί συμβουλεύουν: Tips για να μην τσιμπήσουν το παιδί κουνούπια

- in Yγεία, Επιλογές
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι ειδικοί συμβουλεύουν: Tips για να μην τσιμπήσουν το παιδί κουνούπια

 

Οσο φτάνουμε στο καλοκαίρι, τα κουνούπια όλο και αυξάνονται. Ειδικά αν μένετε σε περιοχές που έχει υγρασία, το πρόβλημα αυτό θα είναι γνώριμο για εσάς πολύ νωρίτερα. Αν έχετε παιδάκι και θέλετε να το προστατεύσετε από τα τσιμπήματα του ενοχλητικού εντόμου, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές των ειδικών.

 

  • Καλύψτε με ρούχα το εκτεθειμένο δέρμα.Βάλτε στα παιδιά μακριά παντελόνια, κάλτσες, μακριά μανίκια και ένα καπέλο, ιδίως αν η περιοχή που είστε έχει πολλά κουνούπια ή έντομα.
  • Αποφύγετε να βγάλετε έξω τα παιδιά σας τις ώρεςπου τα κουνούπια κυκλοφορούν, κυρίως το πρωί και το σούρουπο.
    • Αποφύγετε όσο μπορείτε τις περιοχές που υπάρχουν πολλά κουνούπια. Σε περίπτωση που είναι ανάγκη να πάτε, προμηθευτείτε τις ανάλογες κρέμες που υπάρχουν στα φαρμακεία.
    • Χρησιμοποιήστε κουνουπιέρα σε μωρά μικρότερα από 6 μηνών. Μπορείτε να αγοράσετε φορητές κουνουπιέρες, που μπαίνουν και στη θέση του αυτοκίνητου, στο κουνάκι, στο καροτσάκι κλπ.
    • Φροντίστε να μην μπαίνουν κουνούπια ή άλλα έντομα στο σπίτι κλείνοντας τις πόρτες και τα παράθυρα, ή καλύτερα αν έχετε σήτες χρησιμοποιήστε τις. Μην αφήνετε πολλές ώρες ανοιχτά χωρίς σήτες. Φροντίστε οι πόρτες και τα παράθυρα να κλείνουν καλά και να μην αφήνουν ανοίγματα.