Η κατάλληλη γυμναστική για εγκύους

Η κατάλληλη γυμναστική για εγκύους

- in Επιλογές
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η κατάλληλη γυμναστική για εγκύους

 

Η γυμναστική είναι υγεία. Σου προσφέρει καλή διάθεση και ευεξία σε κάθε στιγμή της ζωής σου ακόμη κι αν διανύεις την περίοδο της εγκυμοσύνης σου. Μπορεί κάποτε να ήταν απαγορευτικό για μία γυναίκα που ήταν έγκυος να γυμνάζεται, όμως οι εποχές άλλαξαν κι αν έχει καλή εγκυμοσύνη κατόπιν συνεννόησης με τον γυναικολόγο της μπορεί να κάνει οποιαδήποτε γυμναστική επιθυμεί.

Το ερώτημα είναι απλό. Υπάρχει ιδανική γυμναστική για τις έγκυες; Υπάρχει κι όχι μόνο μία!

  • Pilates-Yoga. Είναι δύο είδη γυμναστικής που μπορεί να σας βοηθήσουν στην εκμάθηση αναπνοών και να σας διευκολύνουν στον τοκετό. Θα σας προσφέρουν άριστη ψυχική υγεία και θα σας απαλλάξουν από καθετί αρνητικό.
  • Περπάτημα. Δεκαπέντε λεπτά την ημέρα είναι ό,τι πρέπει σε όποιον μήνα της εγκυμοσύνης κι αν βρίσκεστε. Ο καιρός βοηθάει πολύ.
  • Κοιλιακοί, με προσοχή. Αυτό που συμβουλεύουν οι ειδικοί είναι να μην ξαπλώνετε ανάσκελα όταν τους κάνετε, καθώς υπάρχει πιθανότητα να πιεστεί η κάτω κοίλη φλέβα.
  • Κολύμπι. Όσο καλοκαιριάζει και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, αυτό το είδος γυμναστικής θα σας βοηθήσει σημαντικά σε όλα, αρκεί η θάλασσα να είναι καθαρή.

Το είδος της γυμναστικής που θα επιλέξετε να ακολουθήσετε θα το συζητήσετε αρχικά με τον γυναικολόγο σας που  ξέρει όλο το ιστορικό σας.