Στάση προαστιακού στα Βάγια ζητεί ο Θηβαίος

Στάση προαστιακού στα Βάγια ζητεί ο Θηβαίος

- in Βοιωτία, Επιλογές, Θήβα, Τεχνολογία
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στάση προαστιακού στα Βάγια ζητεί ο Θηβαίος

Στάση του προαστικού στον Σταθμό των Βαγίων ζητεί με επιστολή του προς τους διευθύνοντες του ΟΣΕ ο βουλευτής Βοιωτίας Νίκος Θηβαίος. Δείτε. 


Δημιουργία στάσης του προαστιακού Αθήνα – Τιθορέα στα Βάγια Βοιωτίας

ΠΡΟΣ: Δ/νοντα Σύμβουλο Ο.Σ.Ε. Α.Ε

κ. Πετράκη Κωνσταντίνο

Δ/νοντα Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.

κ. Τσαλίδη Φίλλιπο

KOIΝ: Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Μαυραγάνη Νικόλαο


Είναι γνωστό ότι από τις 20/2/2017 η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκτελεί πιλοτικά δύο δρομολόγια μεταξύ Αθήνας και Τιθορέας με ενδιάμεσες στάσεις. Θεωρώντας ότι τα θετικά αποτελέσματα αυτής της σύνδεσης είναι δεδομένα, παρά το μικρό χρονικό διάστημα εφαρμογής της και τα προβλήματα λεωφορειακής σύνδεσης, οι κάτοικοι της περιοχής των Βαγίων, πληθυσμός περίπου 5000 πολιτών, ζητούν τη δημιουργία στάσης στον Παλιό Σταθμό Βαγίων. Το θέμα συζητήθηκε σε μεγάλη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων των Βαγίων το Σάββατο 11/3/2017, στην οποία αποφασίστηκε ομόφωνα η επιδίωξη δημιουργίας της συγκεκριμένης στάσης.

Με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό πολιτών της συγκεκριμένης περιοχής που εργάζονται στην Αθήνα και κυρίως στη Βιομηχανική Ζώνη Οινοφύτων – Σχηματαρίου (ΕΑΒ – ΒΙΟΧΑΛΚΟ), πιστεύουμε ότι η δημιουργία πρόσθετης στάσης στα Βάγια θα εξυπηρετούσε πολλαπλώς τους κατοίκους και θα αναζωογονούσε τη συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή.

Πιστεύοντας πως θα εξετάσετε θετικά το παραπάνω αίτημα, οι πολίτες και οι τοπικοί φορείς είναι έτοιμοι να συνεργαστούν για την υλοποίησή του και τη δημιουργία στάσης στα Βάγια.