Πέντε χαρακτηριστικά που δεν έχουν οι έξυπνοι άνθρωποι

Πέντε χαρακτηριστικά που δεν έχουν οι έξυπνοι άνθρωποι

- in Επιλογές
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πέντε χαρακτηριστικά που δεν έχουν οι έξυπνοι άνθρωποι

Τι είναι αυτό που κάνει κάποιον άνθρωπο έξυπνο; Ο δείκτης ευφυΐας; Η συναισθηματική νοημοσύνη; Η ικανότητά του στα μαθηματικά ή στις διαπροσωπικές σχέσεις; Ή ένα σύνολο από όλα αυτά; Ό,τι και να είναι αυτό, υπάρχουν ορισμένες συνήθειες τις οποίες δεν υιοθετούν οι έξυπνοι άνθρωποι και είναι οι εξής:

Δεν κατηγορούν τους άλλους για τα λάθη τους. Με άλλα λόγια αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους και των λαθών τους, γνωρίζοντας ακόμα ότι από τα λάθη τους μπορούν να μάθουν.

Δεν θεωρούν ότι έχουν πάντα δίκιο. Σε μια διαμάχη έχουν την ικανότητα να συμπάσχουν με τους άλλους, να κατανοούν τα επιχειρήματά τους και τα συναισθήματά τους.

Δεν χρησιμοποιούν τον θυμό και την επιθετικότητα για να ελέγξουν τον συνομιλητή τους, ούτε για να εξασφαλίσουν τη θέση τους.

Δεν αδιαφορούν για τις ανάγκες και τα συναισθήματα των άλλων. Συμπάσχουν συχνά με τους άλλους ανθρώπους και έχουν την ικανότητα να κατανοούν τη δική τους οπτική.

Δεν θεωρούν ότι είναι καλύτεροι από τους άλλους. Ενδιαφέρονται περισσότερο να δώσουν κίνητρα και να βοηθήσουν τους άλλους, παρά να αναδειχθούν.

 

πηγή:http://www.altsantiri.gr/ygeia/pente-charaktiristika-pou-den-echoun-exypni-anthropi/