Εορτασμός της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» 

Εορτασμός της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» 

- in Αστυνομικό, Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εορτασμός της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» 

H 20ή Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού του αγίου Αρτεμίου  είναι και η ημέρα που η Πολιτεία θέσπισε για να τιμήσει την Ελληνική Αστυνομία.  

Το πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας», ανήμερα της 20ής Οκτωβρίου 2022, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00, θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λαμία, Δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου, με την Αγιαστική παρουσία της Τιμίας Χειρός του Ευαγγελιστού Λουκά, Πολιούχου Λαμίας και της Ιεράς Εικόνας του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, χοροστατούντος του  Μητροπολίτη Φθιώτιδας. 

Μετά την Δοξολογία θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα. 

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών και Δικαστικών Αρχών της πόλης, του Στρατού και Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικών φορέων, επαγγελματικών ενώσεων και ενώσεων αποστράτων, καθώς και συνδικαλιστικοί φορείς του εν ενεργεία προσωπικού.  

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την 20η Οκτωβρίου 2022, στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας και Φωκίδας. 

Επίσης στο πλαίσιο του εορτασμού, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 18 έως και 20-10-2022, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος