Αναβάθμιση στο λιμάνι της Ιτέας

Αναβάθμιση στο λιμάνι της Ιτέας

- in Πρώτη σελίδα, Στερεά Ελλάδα, Φωκίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αναβάθμιση στο λιμάνι της Ιτέας

Υλοποίηση έργου αναβάθμισης του λιμένα Ιτέας προϋπολογισμού 6.200.000 € 

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 στην Ιτέα, όπου εδρεύει το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας, παρουσία Βουλευτή ΝΔ Φωκίδας, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας, του Δημάρχου Δελφών, αυτοδιοικητικών, μελών του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου και υπηρεσιακών στελεχών, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας συνυπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου: «Αναβάθμιση του προβλήτα του Λιμένα Ιτέας», προϋπολογισμού 6.200.000 ευρώ. 

Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης είναι η ανάθεση του έργου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία έχει επιβλέψει τη σύνταξη της μελέτης, χρηματοδοτεί το έργο και θα προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτησή του και την επίβλεψη της υλοποίησής του. 

Στόχος του έργου είναι η επέκταση του υφιστάμενου προβλήτα με τη διαμόρφωση μετώπου παραβολής επαρκούς μήκους και αυξημένου ωφέλιμου βάθους, ώστε να καταστεί δυνατή η πλαγιοδέτηση μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων με αποτέλεσμα την σημαντική βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας και ποιότητας των παρεχόμενων λιμενικών υπηρεσιών. 

Συγκεκριμένα προβλέπονται οι εξής εργασίες: 

  • Κατασκευή γεφυρώματος επί πασσάλων για τη δημιουργία νέου μετώπου παραβολής. • Κατασκευή νησίδας επί πασσάλων σε απόσταση 30μ. από το νότιο άκρο του γεφυρώματος. 
  • Κατασκευή μεταλλικής πεζογέφυρας για την επικοινωνία της νησίδας με το γεφύρωμα. • Κατασκευή πλωτού ναύδετου, το οποίο θα αγκυρωθεί σε τεχνητούς ογκόλιθους. • Εκσκαφή του πυθμένα για την εξασφάλιση του αναγκαίου βάθους στην περιοχή του μετώπου παραβολής και του χώρου ελιγμών των πλοίων.
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 2)