Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου και της Βιβλιοθήκης Καρπενησίου

Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου και της Βιβλιοθήκης Καρπενησίου

- in Αυτοδιοίκηση, Ευρυτανία, Πρώτη σελίδα, Στερεά Ελλάδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου και της Βιβλιοθήκης Καρπενησίου

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός επέβλεψε χθες, Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022, έργα που είναι σε εξέλιξη ή ολοκληρώθηκαν στα όρια του Δήμου Καρπενησίου, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευρυτανίας Άρη Τασιό και την Αντιπεριφερειάρχη Ορεινής – Δασικής πολιτικής και Κτηνοτροφίας Κατερίνα Καλαντζή. Παρουσία και του Δημάρχου Καρπενησίου Νίκου Σουλιώτη, επέβλεψαν αρχικά το έργο της αισθητικής και λειτουργικής ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου Καρπενησίου και της Βιβλιοθήκης Καρπενησίου. Έργο, το οποίο ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις, μετά την αναγκαία αύξηση του προϋπολογισμού στα 2,4 εκατ. ευρώ και παραδίδεται πλέον στους μαθητές και στους νέους της πόλης. Πραγματοποιήθηκαν εργασίες στο ιστορικό σχολικό συγκρότημα και αναβαθμίστηκαν πλήρως οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε χλοοτάπητας 4ης γενιάς στο γήπεδο ποδοσφαίρου, δημιουργήθηκε στίβος τεσσάρων διαδρομών με ταρτάν, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις, ανακαινίστηκαν οι κερκίδες, το κλειστό γυμναστήριο και το αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης, ενώ κατασκευάστηκαν γήπεδα μπάσκετ και τένις.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου, όπου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας:

  • Ολοκλήρωσε το πρώτο έργο αναβάθμισης μέσω του εκσυγχρονισμού των  αναβατήρων, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ.
  • Εκτελεί ήδη το δεύτερο έργο της  ανακατασκευής και του εκσυγχρονισμού των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου, προϋπολογισμού 2,75 εκατ. ευρώ. Το έργο προχωρά με ταχείς ρυθμούς, προκειμένου να καταστεί λειτουργικό το βασικό τμήμα του πριν την έναρξη της σεζόν.
  • Ολοκληρώνει την μελέτη για το τρίτο έργο της τεχνητής χιόνωσης.  

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδοτεί επίσης το έργο: «ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑ ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ», προϋπολογισμού 1.506.000 ευρώ, το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Καρπενησίου. Προγραμματίζεται παράλληλα το έργο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΜΕ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ».

 

Στο πλαίσιο της ολοήμερης επίσκεψης στον Δήμο Καρπενησίου, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός επέβλεψε ακόμη τα οδικά έργα στην περιοχή της Αγίας Βλαχέρνας ως τα όρια της Ευρυτανίας, συνολικού προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ, τα οποία ολοκληρώνονται, όπως και τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή του Προυσού.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 2)