Καταγγελία της εργοδοσίας στην “Μαλαματίνα”

Καταγγελία της εργοδοσίας στην “Μαλαματίνα”

- in Ελλάδα, Εργασία, Θεσσαλονίκη, Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καταγγελία της εργοδοσίας στην “Μαλαματίνα”

Το Συνδικάτο Τροφίμων & Ποτών Ευβοίας καταγγέλλει την εργοδοσία της Μαλαματίνα και την Κυβέρνηση, που στηρίζει με καταστολή και τρομοκρατία τα σχέδια της εργοδοσίας. 

Παρατίθεται η ανακοίνωση, συντακτικά και ορθογραφικά, αυτούσια: 

«Σήμερα το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν έξω από το εργοστάσιο της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ στη Θεσσαλονίκη με εντολή της κυβέρνησης για να χτυπήσουν τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στα επίθεση της εργοδοσίας στα δικαιώματά τους. 

Η εργοδοσία MANTIS πρόσφατα απέκτησε την ιδιοκτησία της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ εξαγγέλλοντας “ανάπτυξη” με επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ. Τα επενδυτικά σχέδια που δήθεν συμπεριλάμβαναν και τους εργαζόμενους τελικά μεταφράζονται σε απολύσεις, μειώσεις, εργολαβοποίηση τμημάτων κτλ. 

Ενάντια σε αυτά τα σχέδια αγωνίζονται οι συνάδελφοι. 

Ο αγώνας τους μας αφορά όλους γιατί είναι για τη δουλειά, για το ψωμί, για την επιβίωση σε συνθήκες που η ακρίβεια σπάει κόκκολα κτλ. 

Παρά την προσπάθεια τρομοκρατίας από εργοδοσία και κυβέρνηση οι συνάδελφοι συνεχίζουν και αύριο τις απεργιακές κινητοποιήσεις για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους. 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των συναδέλφων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. 

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους για επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων και υπογραφή της επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. 

Η ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ είναι γνωστή και στην περιοχή μας όπου πέρα από τους εργαζόμενους εκμεταλλεύονταν και τους μικρούς κυρίως σταφυλοπαραγωγούς αγρότες αγοράζοντας μπιρ-παρά την παραγωγή τους και ρίχνοντας την τιμή του σταφυλιού.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 2)