Περιφέρεια Στερεάς: Συμβάσεις για έργα στη Χαλκίδα

Περιφέρεια Στερεάς: Συμβάσεις για έργα στη Χαλκίδα

- in Εύβοια, Πρώτη σελίδα, Στερεά Ελλάδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Περιφέρεια Στερεάς: Συμβάσεις για έργα στη Χαλκίδα

Προγραμματικές συμβάσεις για την υλοποίηση έργων αποκατάστασης συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χαλκίδας Αναστασία Ψυχογυιού – Μακαρώνα. Πρόκειται για δύο υποέργα, τα οποία περιλαμβάνονται στο έργο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΒΛΑΒΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ (ΣΦΟΔΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ “ΘΑΛΕΙΑ”) ΣΤΙΣ 08 & 09 – 08 – 2020».

 

Το συγκεκριμένο έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με συνολικό προϋπολογισμό 9.380.000 €, από το 2020. Ακολούθησε ο προσυμβατικός έλεγχος, ο οποίος ολοκληρώθηκε με την υπ’ αριθμόν 20/2022 Πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

 

Αντικείμενο των προγραμματικών συμβάσεων είναι ο καθορισμός νομικού πλαισίου συνεργασίας του φορέα χρηματοδότησης, που είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με τον Δήμο Χαλκιδέων και την ΔΕΥΑΧ, που θα δημοπρατήσουν και θα επιβλέψουν την εκτέλεση των ακόλουθων έργων:

  1. «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ.Ε. ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ», προϋπολογιζόμενης δαπάνης ύψους 350.000 €, χωρίς ΦΠΑ. Συγκεκριμένα, προβλέπεται να αντικατασταθούν τμήματα του υπόγειου δικτύου ύδρευσης στην περιοχή της «ΝΕΟΣΕΤ» στο Βασιλικό, στην Παραλία Μπουρτζίου και στην περιοχή «Όασις» Μπουρτζίου, στην περιοχή του νεκροταφείου των Φύλλων, όπως και ο εσωτερικός αγωγός στα Φύλλα.

«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΡΙΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ», προϋπολογιζόμενης δαπάνης ύψους 710.000 €, χωρίς ΦΠΑ. Συγκεκριμένα, για την αποκατάσταση της υδροδότησης στις Δημοτικές Κοινότητες Βασιλικού (Λευκαντί και Μαλακώντα) και Αγίου Νικολάου, προβλέπεται η διάνοιξη τριών νέων γεωτρήσεων στις θέσεις: «Κεραίες», «Βράχος» και «Μύτικας 2», σε αντικατάσταση των τριών γεωτρήσεων («Ποτάμι 1», «Ποτάμι 2» και «Αγ. Νικόλαος») που καταστράφηκαν από την κακοκαιρία. Το έργο περιλαμβάνει ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό  και διασύνδεση με υφιστάμενες δεξαμενές και με τον υδατόπυργο του Αγ. Νικολάου.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 2)