Στην Ιταλία η καρδιά του 2,5χρονου Γιώργου

Στην Ιταλία η καρδιά του 2,5χρονου Γιώργου

- in Κοινωνία, Κόσμος, Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στην Ιταλία η καρδιά του 2,5χρονου Γιώργου

Στην Ιταλία πιθανότατα θα μεταμοσχευθεί η καρδιά του 2,5 ετών Γιώργου από το Αγρίνιο ο οποίος νοσηλεύεται εγκεφαλικά νεκρός στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας στο Ρίο. Ο μικρός υπέστη απόφραξη αεραγωγού από φασόλι και οι γονείς του, οι οποίοι έχουν άλλα δύο μεγαλύτερα παιδιά (κορίτσια) πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του και να χαρίσουν ζωή σε άλλους ανθρώπους.

Όπως δηλώνει στο thebest.gr ο Ανδρέας Ηλιάδης Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, «βρισκόμαστε σε αναμονή, με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων να συντονίζει τη διαδικασία για την αποδοχή των οργάνων. Εμείς είμαστε έτοιμοι, η ομάδα και τα χειρουργεία. Ο μικρός Γιώργος είναι στα μηχανήματα και έχει γίνει μια πρώτη επικοινωνία και αποδοχή για τη μεταμόσχευση της καρδιάς του στην Ιταλία, με το νοσοκομείο Bambino Gesù».

Ο κ. Ηλιάδης εξηγεί για το γεγονός ότι θα γίνει μεταμόσχευση οργάνων στο εξωτερικό, ότι τέτοιες περιπτώσεις δωρεάς οργάνων σε τέτοια μικρή ηλικία είναι σπάνιες τόσο σε ό,τι αφορά τους δότες όσο και σε ό,τι έχει να κάνει με τους λήπτες.

Το συμβάν με το παιδί συνέβη την Τσικνοπέμπτη στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου. Αρχικά το αγοράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου, όπου οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν και να αφαιρέσουν το φασόλι από τον αεραγωγό του. Το παιδί μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 2)