Περιφέρεια Στερεάς: Ενίσχυση των 8 νοσοκομείων

Περιφέρεια Στερεάς: Ενίσχυση των 8 νοσοκομείων

- in Yγεία, Βοιωτία, Επιλογές, Κοινωνία, Κορωνοϊός, Πρώτη σελίδα, Στερεά Ελλάδα, Υγεία, Φθιώτιδα, Φωκίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Περιφέρεια Στερεάς: Ενίσχυση των 8 νοσοκομείων

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας επισκέφθηκαν την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και συναντήθηκαν με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Φώτη Σερέτη και τον διοικητή του ιδρύματος Ανδρέα Κολοκυθά.

Αφορμή για τη συνάντηση ήταν  η δράση στήριξης των 8 Γενικών Νοσοκομείων της Στερεάς Ελλάδας, με ιατρικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 4.908.370,5 €, από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014 – 2020, η οποία μπαίνει πλέον στο στάδιο της υλοποίησης.

Ειδικότερα, και με βάση τις ανάγκες και τα αιτήματα που κατατέθηκαν από τα νοσοκομεία μέσω της 5ης ΥΠΕ, το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας χρηματοδοτήθηκε με 847.500 €. Ολοκλήρωσε τις απαραίτητες διαγωνιστικές διαδικασίες και παρέλαβε ήδη τρία φορητά, τροχήλατα ακτινολογικά μηχανήματα αξίας 60.000 €, ενώ αυτές τις ημέρες παραλαμβάνει και 50 ηλεκτρικές νοσοκομειακές κλίνες συνολικής αξίας 225.000 €.

 

Εκκρεμεί η παραλαβή απινιδωτών με τροχήλατο, ηλεκτροκαρδιογράφων, διπλών επιτοίχιων ροόμετρων,  μηχανημάτων αναρρόφησης, αναπνευστήρων βαρέως τύπου και φορητών, αναπνευστήρων νεογνών, θερμοκοιτίδων, τράπεζας ανάνηψης νεογνών και άλλων ιατρικών μηχανημάτων, που θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες.