Σέρρες: Ξανά χειροπέδες στον αρνητή μάσκας

Σέρρες: Ξανά χειροπέδες στον αρνητή μάσκας

- in Ελλάδα, Κορωνοϊός
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σέρρες: Ξανά χειροπέδες στον αρνητή μάσκας

Αμετανόητος εμφανίστηκε και πάλι ο 35χρονος οδηγός νταλίκας, Δημήτρης Βογιατζής, που υπέπεσε στο ίδιο ατόπημα και μπήκε για ακόμη μια φορά στο στόχαστρο των Αρχών. Παρά τη φυλάκιση των 60 ημερών που του επιβλήθηκε και την προ ολίγων ημερών νέα σύσταση της αστυνομίας, εντοπίστηκε στην εισαγγελία Σερρών χωρίς να φορά μάσκα, παραβιάζοντας ξανά τα μέτρα για τον κορωνοϊό, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψή του. Η σύλληψή του μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από το Facebook, με το βίντεο να κάνει το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας, αν μη τι άλλο, αρνητικές εντυπώσεις.

Μιλώντας, μετά τη σύλληψή του, στο protothema.gr, ο Δημήτρης Βογιατζής, στάθηκε ξανά στα προβλήματα υγείας, τα οποία είχε επικαλεστεί και σε προηγούμενες δηλώσεις του, ώστε να διακαιολογήσει τη γενικότερη στάση του, απέναντι στο θέμα της χρήσης μάσκας.

«Πήγα στην εισαγγελέα να πάρω την απόφαση για την αποφυλάκισή μου και αμέσως δέχτηκα παρατήρηση για μη χρήση μάσκας από έναν αστυνομικό. Τον ενημέρωσα ότι δεν φοράω μάσκα για λόγους υγείας και εκείνος ειδοποίησε περιπολικό για να με συλλάβουν», τονίζει ο οδηγός νταλίκας. Σημειώνεται οτι οι Αρχες του επέβαλαν πρόστιμο 300 ευρω για παραβίαση των μέτρων για την διασπορά του κορωνοϊού.

dimitris_vogiatzis

Το προηγούμενο διάστημα, υπενθυμίζεται ότι, ο Δημήτρης Βογιατζής προσέκρουσε σε νομικές κυρώσεις και οδηγήθηκε στη φυλακή. Το δικαστήριο δεν δέχτηκε τα ιατρικά έγγραφα που προσκόμισε ο κατηγορούμενος, τα οποία ήταν στη γερμανική γλώσσα και σύμφωνα με τον ίδιο αποδεικνύουν τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Στο δικαστήριο εμφανίστηκε χωρίς την παρουσία δικηγόρου, με εριστική δε στάση απέναντι στους δικαστές. Στο Κέντρο Κράτησης Νιγρίτας εισήχθη, στις 27 Απριλίου, ύστερα από την ανησυχητική αδυναμία συμμόρφωσης με τις συστάσεις του υγειονομικού πρωτοκόλλου, τις σκοτεινές ημέρες του δεύτερου κύματος της υγειονομικής κρίσης.

Στο ερώτημα, πώς έφτασε ο 35χρονος στο σημείο να απασχολήσει τη Δικαιοσύνη σε τέτοιο βαθμό ώστε να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 60 ημερών, η απάντηση περιλαμβάνει τρία σκέλη, συγκεκριμένα τρεις παραβιάσεις.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Σερρών, την οποία είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr, στον Δημήτρη Βογιατζή επιβλήθηκε η ποινή φυλάκισης των 60 ημερών για παραβιάση μέτρων αποφυγης και περιορισμού διάδοσης του κινδύνου διασποράς κορωνοϊού.

Ο οδηγός φορτηγού επρόκειτο να αποφυλακιστεί στις 6 Ιουνίου καθώς ανεστάλη η εκτέλεση του υπόλοιπου της επιβληθείσας ποινής των 20 ημερών για τρία έτη. Το δικαστήριο, με ειδική αιτιολογία, έκρινε ότι δεν πρέπει να του χορηγηθεί αναστολή, καθώς υπήρχε κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 100 του Ποινικού Κώδικα, προβλέπεται ότι εάν κάποιος καταδικαστεί αμετάκλητα σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τα τρία έτη, το δικαστήριο εφόσον κρίνει ότι, είναι αναγκαία η έκτιση μέρους της στερητικής της ελευθερίας ποινής για να τον αποτρέψει από την τέλεση άλλων αξιόποινων πράξεων, μπορεί να διατάξει την εκτέλεση του μέρους αυτού.

Όπως αναφέρεται, ακόμη, στο σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Σερρών, το μέρος από την επιβληθείσα ποινή που μπορεί να διατάξει την έκτισή της το δικαστήριο έχει διάρκεια από δέκα ημέρες μέχρι τρεις μήνες.

Όλα άρχισαν πριν από περίπου ένα μήνα, όταν έπεσε η πρώτη «καμπάνα» των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας. Η δεύτερη πράξη που μαρτυρούσε απείθαρχη συμπεριφορά ήταν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με την απουσία του απαραίτητου χαρτιού μετακίνησης. Τότε επιβλήθηκαν άλλα 300 ευρώ στον οδηγό φορτηγού, ο οποίος και εκείνη τη φορά δέχθηκε επίπληξη καθώς αρνείτο να χρησιμοποιήσει τη μάσκα του.

Η τρίτη παράβαση ήταν έξω από τη Νομαρχία Σερρών, όταν ο Δημήτρης Βογιατζής κυκλοφορούσε και πάλι χωρίς μάσκα, αγνοώντας τις σχετικές συστάσεις. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι υπήρξε και τέταρτη παραβίαση, όταν ο 35χρονος νταλικιέρης έπεσε σε μπλόκο της αστυνομίας, χωρίς ωστόσο να του επιβληθούν κυρώσεις.